Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Αγάπης Λόγια στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 21:30 στο Θέατρο "Άλφα.Ιδέα" η Ειρήνη Καράγιαννη και ο Χάρης Ανδριανός  παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στην οπερέτα!
Μαζί τους "εκπέμπει" η Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Όλοι μαζί δημιουργούν επί σκηνής μια... ραδιοφωνική εκπομπή - αφιέρωμα στην οπερέτα. Η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη και ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός ζωντανεύουν με τις μαγικές φωνές τους τις μουσικές και τα τραγούδια μιας άλλης, υπέροχης εποχής. Από τον Γιάννη Κωνσταντινίδη στον Κώστα Γιαννίδη, τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη στον Νίκο Χατζηαποστόλου, αλλά και τον Λέχαρ στον Τόστι, απολαυστικά ντουέτα, υπέροχες μονωδίες και αγαπημένα τραγούδια εποχής στην γιορτινή σκηνή του θεάτρου "Άλφα.Ιδέα".

 Στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας.

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Θέατρο Άλφα.Ιδέα
Πατησίων 37 και Στουρνάρη, Πολυτεχνείο
Τηλ.: (210) 5238742, 5221444

Η Ειρήνη Καράγιαννη γεννήθηκε στην Αθήνα από καλλιτέχνες γονείς. Με υποτροφίες των Ιδρυμάτων "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" και "Μαρία Κάλλας" της Αθήνας, συνέχισε τις σπουδές της στη Ρώμη (Conservatorio di Musica "Santa Cecilia"), το Λονδίνο (Mayer-Lissman Opera Center), τη Βαρκελώνη και το Μιλάνο, με καθηγητές μεταξύ άλλων τη Victoria de los Angeles και τη Maria Luisa Cioni.  Απέσπασε το 1ο  βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Τζουζέππε ντι Στέφανο (Τράπανι Σικελίας), όπου πρωτοεμφανίστηκε ως Κάρμεν. Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και σε θέατρα του εξωτερικού, όπως Όπερα της Ρώμης, Κομουνάλε της Φλωρεντίας, Ρέτζο – Τορίνο, Θέρμες του Καρακάλλα, Σκάλα του Μιλάνου, Όπερα της Φρανκφούρτης, Λίνμπορυ Στούντιο του Κόβεν Γκάρντεν, Μάσσιμο – Παλέρμο, Κομουνάλε – Μπολόνια, Όπερα της Γκουαντζού και άλλα, σε έργα  προκλασικού έως σύγχρονου ρεπερτορίου (Κάρμεν, Γάμοι του Φίγκαρο, Σταχτοπούτα, Κουρέας της Σεβίλλης, Παραμύθια του Χόφμαν, Ο ιππότης του Ρόδου, Ιταλίδα στο Αλγέρι, Νόρμα, Ο κόμης Ορύ, Έτσι κάνουν όλες, Δον Κιχώτης, Βέρθερος κ.ά.). Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, τη Συμφωνική της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση πολλά έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, όπως οι Γιώργος Κουρουπός, Κυριάκος Σφέτσας, Γιάννης Μαρκόπουλος και Δημήτρης Παπαδημητρίου. Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες ΕΜΙ και MDG.(Official Website: http://karaianni-irini.gr).

Ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός γεννήθηκε στο Σίδνευ της Αυστραλίας. Σπούδασε τραγούδι στο Ωδείο Athenaeum και χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Με υποτροφία ¨Μαρία Κάλλας¨ συνέχισε τις σπουδές του στο Μιλάνο (As.Li.Co),  και τη Βαρκελώνη.
Το 1997 ερμήνευσε στην Εθνική Λυρική Σκηνή  το ρόλο του Παπαγκένο στον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ.
Έκτοτε συμμετείχε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές σημαντικές παραγωγές της Ε.Λ.Σ ( Κουρέας της Σεβίλης, Σταχτοπούτα, Ιταλίδα στο Αλγέρι, Ντον Πασκουάλε, Μποέμ , Ελιξίριο του Έρωτα κ.α)και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και  Θεσσαλονίκης ( Γάμοι του Φίγκαρο, Μαγικός Αυλός, Τουραντότ).
Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα και με άλλα οργανικά σύνολα. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Έχει εμφανιστεί στην Ιταλία (Μιλάνο, Τράπανι, Πίζα, Κόμο κ.α), την Γαλλία (Βισσύ), και την Ιαπωνία (Τόκυο).
Ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση πολλά έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Κουρουπός κ.α
Την καλλιτεχνική περίοδο 2008-2009 ήταν μόνιμο στέλεχος της όπερας της Βόννης . Κατά την ίδια περίοδο  συνεργάστηκε  με την όπερα της Κολωνίας. Στην όπερα της Χαιδελβέργης τραγούδησε τον Αρλεκίνο (Αριάδνη) 2012 και τον Πολύφημο του Πόρπορα στο Σβέτσινγκεν.
Ήταν ο Δημήτριος στο Όνειρο θερινής νυκτός στη Ματσεράτα ( Sferisterio)  το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου