Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

«Το κόκκινο κασκόλ» και η «Μεγάλη» Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Διάπλαση

Οι εκδόσεις Διάπλαση πρωτοπόρες στο παιδικό βιβλίο ετοίμασαν για μία ακόμα χρονιά τις καλύτερες εκδόσεις για τα παιδιά μας. Με πολύ αυστηρά εκπαιδευτικά κριτήρια και με γνώμονα ότι το κάθε παιδί είναι μοναδικό και αξίζει το καλύτερο, επέλεξαν να κυκλοφορήσουν μία σειρά παιδικών βιβλίων που σίγουρα θα αγαπηθούν τόσο από τους μεγάλους όσο και τους μικρούς αναγνώστες.

Τα πρώτα δύο βιβλία του Φθινοπώρου έρχονται από την Ισπανία και σκοπό έχουν να τα ψυχαγωγήσουν αλλά και να τα διδάξουν μέσα από τις υπέροχες και πρωτότυπες ιστορίες τους.
Οι μικροί μας αναγνώστες  θα διασκεδάσουν σίγουρα με την πρωτότυπη ιστορία που μας διηγείται ο Νικολάς Σουφ με «Το κόκκινο κασκόλ» που ο μικρός Φέλιξ το χάνει μια μέρα στο πάρκο…

Ένα βιβλίο που μαθαίνει τα παιδιά ότι ενώ όλα αλλάζουν τίποτα δεν χάνεται, και πως ό,τι φτιάχνεται με αγάπη θα το έχουν για πάντα μαζί τους, έστω κι αν μερικές φορές απομακρύνεται για να ξανάρθει μεταμορφωμένο.
Και η «Μεγάλη», σε κείμενο και εικονογράφηση του Κανισάλες.

Η ιστορία της μικρούλας Πέτρας που ονειρεύεται να γίνει πολύ-πολύ μεγάλη. Ένα βιβλίο που διδάσκει στα παιδιά πως δεν πρέπει να κρίνουν τους άλλους από την εμφάνισή τους και πάνω απ’ όλα, πως δεν πρέπει να εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους.

Νικολάς Σουφ
«Το κόκκινο κασκόλ»

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μαριάνα Ρουίς Τζόνσον
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αμάλια Βάργκας

Ο Φέλιξ έχασε στο πάρκο το αγαπημένο του μεγάλο κόκκινο κασκόλ. Πού να βρίσκεται άραγε; Ποιος να το πήρε;
Παρακολουθήστε τις περιπέτειες του κόκκινου κασκόλ καθώς περνάει από τα χέρια πολλών διαφορετικών πλασμάτων, που το καθένα το χρησιμοποιεί με τον τρόπο του, μέχρι να ξαναβρεί, έστω και λίγο… αλλαγμένο, τον αρχικό του κάτοχο!

Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει ότι όλα αλλάζουν αλλά τίποτα δεν χάνεται, και πως ό,τι φτιάχνεται με αγάπη θα το έχουμε για πάντα μαζί μας, έστω κι αν μερικές φορές απομακρύνεται για να μας ξανάρθει μεταμορφωμένο.

ISBN 978-960-567-212-6
Τιμή: 11,00 €

Κανισάλες
«Μεγάλη»

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Κανισάλες
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αμάλια Βάργκας

Η Πέτρα είναι μικρή, πολύ μικρή, τόσο μικρή που κανένας δεν της δίνει σημασία. Παρ’ όλα αυτά, εκείνη ονειρεύεται πως είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη, η πιο μεγάλη απ’ όλους. Προσπαθεί λοιπόν να πιάσει φιλίες με τα ζώα του δάσους. Εκείνα όμως την κοροϊδεύουν και την αγνοούν. Η Πέτρα απογοητεύεται, αλλά χάρη στις συμβουλές των φίλων της πεισματώνει και δεν το βάζει κάτω. Και η συνέχεια τους αφήνει όλους κατάπληκτους!
Ένα βιβλίο που μας δείχνει πως δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας, ούτε να κρίνουμε τους άλλους από την εμφάνισή τους.

ISBN 978-960-567-211-9
Τιμή: 11,00 €

Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν για τα παιδιά από τις εκδόσεις Διάπλαση:
«Παλμίρ», το συγκινητικό βιβλίο των Ζιλ Μπομ και Αμαντίν Πιού, υποψήφιο για βραβείο Unesco 2019
το τρυφερό «Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;» του Τρόι Κάμινγκς
η νέα χιουμοριστική ιστορία… αγάπης του Ευγένιου Τριβιζά «Η παπίτσα και το βατραχάκι»
και το παραμύθι «Ως την άκρη του ονείρου» της Κέλλυς Σταμουλάκη, που ανεβαίνει την φετινή περίοδο στο θέατρο Νέος Ακάδημος.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Κυριάκος Καραΐσκος
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76, 106 80 ΑΘΗΝΑ,
ΤΗΛ.: 210-3808455, FAX: 210-3808445,
e-mail: info@diaplasibooks
www.diaplasibooks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου