Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

“Όλα όσα γνωρίζω στ' αλήθεια” στο θέατρο Αλκμήνη

Η θεατρική ομάδα “Indigo” σε συνεργασία με τη θεατρική εταιρεία “O2O” φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράσταση του Αυστραλού συγγραφέα Andrew Bovell “Όλα όσα γνωρίζω στ' αλήθεια” στο θέατρο Αλκμήνη από Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Περίληψη / σημείωμα σκηνοθέτη:
«Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων» Αντόνιο Γκράμσι

Στην Αυστραλία του σήμερα μια οικογένεια γαλουχημένη με τις αξίες ενός κόσμου που πεθαίνει καλείται να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις του νέου κόσμου που πασχίζει να γεννηθεί.  Δεν πρόκειται απλώς για τη σύγκρουση δύο γενεών, ούτε μόνο για το χάσμα ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, μεγάλους μικρούς, γιους και κόρες. Πρόκειται για την διαχρονική και πάντα επείγουσα τραγωδία της αγάπης. Πρόκειται  για μια αγάπη που μας φροντίζει, μας προστατεύει,  μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς όταν ο κόσμος έξω φαντάζει τρομακτικός και επικίνδυνος αλλά ταυτόχρονα μας ρουφά, μας καταπίνει, αφομοιώνει το εγώ μας, τα θέλω μας, τη διαφορετικότητα μας. Είναι η αιώνια ιστορία της σύγκρουσης ανάμεσα στην βαθιά ανάγκη μας να συναντησ(θ)ούμε, να συγκινήσ(θ)ουμε, να συγκλονίσ(τ)ούμε από την επαφή με τον Άλλο και την τρομακτική αδυναμία μας να τον ακούσουμε, να τον δούμε, να τον νιώσουμε στ’ αλήθεια. Και εν τέλει η επώδυνη συνειδητοποίηση ότι πολλές φορές αληθινή αγάπη σημαίνει να αφήνεις τον άλλο να φεύγει μακριά σου.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Andrew Bovell
Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Γιάννα Γκιώνη
Ερμηνεία: Άννα Αναστασοπούλου, Ιορδάνης Καλέσης, Αντώνης Καραστεργίου, Σοφία Λαμπιδώνη, Κωνσταντίνος Μαρούγκας, Γεωργία Σοφού.
Χορογραφία: Κατερίνα Λιoντή
Σκηνογραφία: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Φωτισμοί: Ηλίας Τσαντός
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Νικολάου
Graphic design: Σταύρος Μπιλιώνης
Video Art: Χρήστος Αναστασιάδης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Από την Πέμπτη 31/10 και κάθε Πέμπτη στις 21.00
στο θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα
για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδος: Κοινωνικό δράμα
Διάρκεια: 120'
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 12€ , Φοιτητικό / Ανέργων: 8€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου