Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

"1927" - Art Space Ένας νέος χώρος τέχνης μας καλωσορίζει στην πόλη!

Σε ένα υπέροχο art deco χώρο στην Κυψέλη, πολύ κοντά στη γεμάτη ζωντάνια πλατεία Αγίου Γεωργίου, οι ιδρυτές του Between the Seas: Mediterranean Performing Arts, Ακτίνα Σταθάκη και Jerome Simeon εγκαινιάζουν, το «1927», ένα νέο σημείο συνάντησης έρευνας και πολιτισμού και καλούν καλλιτέχνες και κοινό να μοιραστούν το όραμά τους μέσα από ένα πλούσιο και εξωστρεφές πρόγραμμα δράσεων.

Στόχος των ιδρυτών του είναι το «1927» να αποτελέσει έναν ανεξάρτητο χώρο διεθνών ανταλλαγών, συνεργασιών και εργαστηριακής δουλειάς, με έμφαση στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα και στη σύζευξη θεωρίας και καλλιτεχνικής πράξης. Ένας φιλόξενος χώρος για τις δράσεις του BTS αλλά και ανοιχτός σε εκδηλώσεις, εκθέσεις, αναγνώσεις, workshops, Site-specific art και γενικότερα μικρής κλίμακας παρουσιάσεις.

Οι κύριοι άξονες της λειτουργίας του «1927» είναι:
Η εργαστηριακή δουλειά και έρευνα μέσα από τη συστηματική φιλοξενία  και παρουσίαση work in progress projects
Οι συγκεκριμένες θεματικές παραστάσεων/performances/ διαλέξεων
H σύζευξη έρευνας και καλλιτεχνικής πράξης και ο διεθνής χαρακτήρας μέσω φιλοξενίας ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο των κόσμο καθώς και μέσω της συνεργασίας τους με Έλληνες καλλιτέχνες και ερευνητές.

Άξονες λειτουργίας του «1927»   - Αναλυτικά
Προσκλήσεις Συμμετοχών

Open Process
Ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του προγραμματισμού του χώρου είναι η σειρά Open Process όπου καλλιτέχνες μπορούν να παρουσιάζουν δουλειά τους εν εξελίξει. Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφαλές όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να πάρουν ρίσκα, να κάνουν λάθη, να δοκιμάσουν ιδέες απελευθερωμένοι από την πίεση του αποτελέσματος. Η διαδικασία αυτή μοιράζεται με το κοινό ώστε και ο καλλιτέχνης να ωφεληθεί από τη διάδραση στα αρχικά στάδια της δουλειάς του αλλά και το κοινό να κατανοήσει την διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να γίνει συμμέτοχος στην εξέλιξη ενός έργου και να καλλιεργηθεί μια μακρόχρονη σχέση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού.
Καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στο Open Process μπορούν να υποβάλουν προτάσεις στο 1927bts@gmail.com

Borders, Borderlands and Crossings
Δεύτερος πυλώνας του προγραμματισμού είναι οι θεματικές ενότητες στις οποίες καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές αλλά και επαγγελματίες πέραν των τεχνών και της έρευνας καλούνται να διαπραγματευθούν από διαφορετικές οπτικές γωνίες καίρια ερωτήματα της σύγχρονης κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής πραγματικότητας.
Για το 2020 η θεματική ενότητα είναι Borders, Borderlands and Crossings και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο 1927bts@gmail.com με καταληκτική ημερομηνία την 15 Δεκεμβρίου. Η φόρμα συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του 1927.

1927
Art Space
Κυψέλης 35 1ος όροφος
https://1927online.art.blog/
Τηλέφωνο: 2114140970
Περισσότερες πληροφορίες για τον Πολιτιστικό Οργανισμό Between the Seas: Mediterranean Performing Arts: http://betweentheseas.org/ και fb:https://www.facebook.com/BTSmedperformance/

Επικοινωνία με τον Τύπο για το «1927»
Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Επικοινωνία-Υπηρεσίες Γραφείου Τύπου
E-mail: mycultureviews@gmail.com
Facebook: ContAct

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου