Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Η Άποψή μας για την παράσταση "Steel Magnolias" του Robert Harling στον Προσωρινό

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στον Προσωρινό Performance Space, όπου παρακολουθήσαμε την παράσταση Steel Magnolias του Robert Harling.

Οι ανθισμένες μανόλιες είναι μια αμερικάνικη δραματική κωμωδία του 1989, σκηνοθεσίας Herbert Ross και σεναρίου Robert Harling, βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό του έργο.

Βρισκόμαστε πίσω στα 80’s. Συγκεκριμένα σε ένα κομμωτήριο, τόπος συνάντησης και διασκέδασης των γυναικών. Εκεί που πέρα από τον καλλωπισμό και την εξωτερική ομορφιά, βλέπουμε και την ομορφιά της ψυχής, την αληθινή φιλία, την βοήθεια και την στήριξη της μιας προς την άλλη. Έξι διαφορετικές γυναίκες που της ενώνει από τη μια ο γάμος και οι χαρές κι από την άλλη η αρρώστια και ο θάνατος. Φυσικά όλα με μια δόση μπόλικου καυστικού χιούμορ, προετοιμασίες γάμων σε ροζ αποχρώσεις, γαβγισμάτων, πυροβολισμών και πολλών μα πολλών γυναικείων νεύρων.

Μια δραματική κομεντί με πλήθος συναισθημάτων. Ένας χαρακτήρας της ιστορίας που ξεχωρίζει είναι αυτός της νεαρής Σέλμπυ, που πάσχει από νεανικό σακχαρώδη διαβήτη. Γινόμαστε μάρτυρες των δυσκολιών που αντιμετώπιζε η κοπέλα, αλλά και παράλληλα μαθαίνουμε πόσο δύσκολα ήταν την εποχή εκείνη για τους ασθενής. Η συγκινητική της ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα της ζωής του συγγραφέα και δεν μπορεί να σε αφήσει να μην την συναισθανθείς.

Έξι εντελώς διαφορετικές Steel Magnolias ευαίσθητες και ντελικάτες όσο τα άνθη της και ανθεκτικές όπως το ατσάλι. Όλες βάζουν το λιθαράκι με τη διαφορετικότητά τους, διότι βλέπουμε διαφορετικούς χαρακτήρες, ευαίσθητους, δυναμικούς, αφελής και ισορροπιστές. Το κομμωτήριο δεν είναι απλά ο τόπος συνάντησής τους, αλλά και μια μικρογραφία της κοινωνίας. Επίσης δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τη γυναικεία αλληλεγγύη.

Μια έξυπνη σκηνοθεσία και έναν διαφορετικό χώρο. Είχες την αίσθηση ότι βρισκόσουν όντως σε ένα κομμωτήριο και περίμενες στην ουρά για να έρθει η σειρά σου να σε περιποιηθούν. Ανάλαφρο, ευχάριστο και ταυτόχρονα τόσο όσο δραματικό. Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν ότι υπήρχαν συνεχώς εναλλαγές και ήταν σαφές ότι ο χρόνος κυλούσε. Δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα γιατί συνεχώς υπήρχε ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι στις δραματικές στιγμές το χιούμορ που υπήρχε σε έκανε να δεις τα πράγματα πιο ευχάριστα παρά το βαρύ κλίμα. Υπήρχαν επί της ουσίας κωμικές – καυστικές στιγμές, δοσμένες πολύ έξυπνα. Μια άμεση και ανθρώπινη σκηνοθετική ματιά.

Τα έξι κορίτσια στα πρώτα τους βήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Καθαρός λόγος, ευστροφία, έξυπνες ατάκες, χωρίς αμηχανία. Όλα άρτια συνδεδεμένα μαζί με την 80’s μουσική και τον απλό φωτισμό. Η σκηνογραφία και η ενδυματολογική προσέγγιση συμπλήρωναν το παζλ της εποχής εκείνης. Φαίνεται πως είναι μια αρκετά προσεγμένη και δουλεμένη παράσταση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Επιμέλεια Σκηνοθεσίας: Νέλλη Καρρά
Μετάφραση - Οργάνωση Παραγωγής: Μαριλού Ταμβάκη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Κ. Αλέξης Αλάτσης
Φωτογραφίες - Trailer: Άννα Παπανικολάου
Graphic design: Θοδωρής Ταμβάκης
Επιμέλεια ήχου: Παναγιώτης Μπιζούτης
Επικοινωνία: Κουλοχέρη Ιωάννα

Διανομή:
Τρούβυ: Λίλιαν Αντωνίου
Αννέλ: Χριστίνα Μάλλιου
Κλαιρή: Φανή Λύκου
Σέλμπυ: Άννα Τζορτζίκια
Μαλύν: Ιόλη Χαραλαμποπούλου
Γουίζερ: Μπέτυ Σαράντη
Φωνή Εκφωνητή: Μιχάλης Βρετός
Διάρκεια Παράστασης: 2 ώρες και 15 λεπτά ( Με διάλειμμα )

Από 8/11 έως 1/12
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 μ.μ.
Τιμές Εισιτηρίων : Κανονικό : 10€ , Φοιτητικό : 8€ , Ατέλεια - Ανέργων : 5€


Τηλέφωνο κρατήσεων : 6947395595
Ώρες επικοινωνίας : 17:00 - 22:00
Προσωρινός
Δεινοκράτους 103, Κολωνάκι (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)

Της Κατερίνας Μπουκάλα 30/11/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου