Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

«Η τραγωδία αλλιώς…» στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Η ηθοποιός – σκηνοθέτις Αθηνά Παππά παρουσιάζει από τον προσεχή Νοέμβριο την παράσταση «Η τραγωδία αλλιώς» στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σε κείμενα της ιδίας και του Νίκου Γιαννόπουλου, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Καλλιτχενική Κοινότητα Πράξις.

Η προετοιμασία της παράστασης αρχίζει με μια ερευνητική εργασία σε μορφή σεμιναρίου, που έχει ως αντικείμενο τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και τις μεταγραφές της μέσα από το πολυπολιτισμικό στοιχείο της εποχής που διανύουμε, έχοντας ως στόχο την ανάγκη της κατανόησης της διαφορετικότητας σε όλα τα επίπεδα.

Σκηνοθετικό σημείωμα:
Μια ομάδα καλλιτεχνών (ηθοποιών, χορευτών, εικαστικών) προσπαθεί να βρει τις ρίζες της και την εθνική της ταυτότητα, μέσα από την αρχαία ελληνική τραγωδία, αποδομώντας την και χτίζοντας την από την αρχή. Με σεβασμό και αγάπη στις αξίες  οι οποίες συγκρούονται  από τις κοινωνικό-πολιτικές συνθήκες της εποχής μας, οι ήρωες μας  προσπαθούν να προσεγγίσουν την ταυτότητά τους, αλλά και να αποδεχθούν την ταυτότητα του «άλλου».  Έχουν αδυναμίες, πάθη, φόβους, ενοχές, εξαρτήσεις, αναζητούν εν αγωνίως τον έρωτα, τον οποίο κάποιες φορές απαρνιόνται, αλλά δε μπορούν να ξεφύγουν από αυτόν. Όπως και στην αρχαία ελληνική τραγωδία, οι πράξεις τους δείχνουν ηρωικές και ταυτόχρονα βαθιά ανθρώπινες. Οι εμβληματικές φιγούρες, μεταπλάθονται, χωρίς να χάνουν την έννοια και τη δύναμη της τραγικότητάς τους. Οι καλλιτέχνες προσπαθούν να εξιχνιάσουν την ανθρώπινη φύση των ηρώων και από τις  κωμικοτραγικές καταστάσεις που εμπίπτουν, ερευνούν πειραματιζόμενοι με σκωπτική διάθεση την αλήθεια.
Αθηνά Παππά

Η ταυτότητα της παράστασης:
«Η τραγωδία αλλιώς»
Κείμενα: Αθηνά Παππά- Νίκος Γιαννόπουλος
Σκηνοθεσία : Αθηνά Παππά
Φωτισμοί-Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ρόδης, Έλενα Αγγελοπούλου
Δημόσιες σχέσεις – Επικοινωνία: Ράνια Παπαδοπούλου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Γιώργος Δουργούτης, Ειρήνη Καπελώνη, Στάθης Καστρίτης, Ρένα Κουμπαρούλη, Ζένια Μπονάτσου, Σταυρούλα Ροΐδου, Βιβή Σινογιάννη, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Ολυμπία Σωτηροπούλου, Αλίκη Τσουκαλά, Μάριος Τσουμάρης κ.ά.

Links:
Facebook: https://www.facebook.com/itragodiaallios

Με την υποστήριξη του θεάτρου της Α.Σ.Κ.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου