Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η καλλιτεχνική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΚΥΚΛΟΙ και το Bookia στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Η καλλιτεχνική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΚΥΚΛΟΙ και το Bookia παρουσιάζουν 3 βραδιές γεμάτες μελοποιημένη ποίηση. Στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιείται από 31 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή της πλειονότητας των Ελλήνων, το κεντρικό αφιέρωμα φέτος είναι: «Μελοποιημένη Ποίηση, Μουσικήν ποίει και εργάζου»! Το Φεστιβάλ επιχειρεί να ανοίξει διάλογο ανάμεσα στο βιβλίο και τις άλλες τέχνες όπως η μουσική, τα εικαστικά, το θέατρο, προάγοντας, όχι μόνο την Φιλαναγνωσία, αλλά και τον Πολιτισμό γενικότερα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 8μ.μ.
Η γλυκιά ποίηση του Γιάννη Ρίτσου
Ο ποιητής μας έγραψε στίχους για την επανάσταση, για τον θρήνο, για τον έρωτα! Δεν θα μπορούσαν να λείψουν και στίχοι για τη χαρά της ζωής!
«Αν όλα τα παιδιά της γης
πιάναν γερά τα χέρια
κορίτσια αγόρια στη σειρά
και στήνανε χορό
ο κύκλος θα γινότανε
πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας
θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.»

Με αυτούς τους στίχους για τα παιδιά συγκινούμαστε κι εμείς οι μεγάλοι, γιατί τόσο απλή είναι η ζωή, όσο μια αγκαλιά! Η κα Λογοτεχνία, ηθοποιός Μήτση Αγγελική-Ειρήνη θα απαγγείλει στίχους γνώριμους, που τόσο αναγνωρίζουμε, όμως συνήθως δεν γνωρίζουμε ότι ανήκουν στον ποιητή μας Γιάννη Ρίτσο.

Μήτση Αγγελική-Ειρήνη
Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη σχολή «Βεάκη» (2006-7), στο θέατρο «Αλκμήνη» - Άκη Δαβή (2008) και στο Personal Development Training της Βαρβάρας Δούκα (2009-2011).

Έπαιξε σε διάφορες παραστάσεις, όπως: 
«Je t' aime» κείμενο-σκηνοθεσία του Ηλία Φλωράκη, (2010) - Α΄ έπαινος ερμηνείας στο φεστιβάλ Μώμος ο Πατρεύς στην Πάτρα, «Human Voices» σε σκηνοθεσία Βουρνά Θοδωρή στο θέατρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ και στο Altera pars (2010), «Αν ζούσα τώρα» του Νίκου Λακόπουλου, σε σκηνοθεσία Βουρνά Θοδωρή (2011), «White Pages» του Ηλία Φλωράκη, στο θέατρο του ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ, (2011), «ΣΑΡΒΙΛ» του Αχιλλέα Κούμπου, σε σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη στο Ίδρυμα Κακογιάνννης (2014 - 2015), «... και Ιουλιέτα 1,2,3» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Ηλία Φλωράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Πρωταγωνίστησε στις ταινίες μικρού μήκους:
«21 μ.Κ.» των Χρύσα Λαγού και Βασίλη Τζιώκα (2010) - Α΄ βραβείο γυναικείας ερμηνείας για στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ από το ίδρυμα «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ», το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης (2011)
«A simple story» του Ηλία Φλωράκη (2012) - Βραβείο καλύτερης ταινίας στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (2012).
Είναι η κα Λογοτεχνία από το 2014, κάνοντας αφήγηση παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι σε παιδικούς σταθμούς, παρουσιάσεις βιβλίων και events.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου