Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

«Η Γάτα Λου έπινε πράσινο τσάι μόνο την Τετάρτη» στο Σινεμά Αλκυονίδα

Πόσο εύκολο είναι να μπούμε στη θέση του άλλου τελικά; Η παράσταση «Η Γάτα Λου έπινε πράσινο τσάι μόνο την Τετάρτη» έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα αυτό μέσα από την ιστορία του Ερρίκου. Ο Ερρίκος είναι ένα μοναχοπαίδι λίγο κακομαθημένο που ζει με τους γονείς του τους οποίους τρελαίνει με τις σκανταλιές και τις παράλογες απαιτήσεις του. Παίζει συνέχεια ηλεκτρονικά παιχνίδια και τους ζητά να λύνουν αυτοί τις ασκήσεις των μαθηματικών του αντί για αυτόν. Έχει αλλάξει πρόσφατα σχολείο και καθώς έχει έρθει από το ιδιωτικό στο δημόσιο, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και κάνει συνέχεια σκανταλιές.

Η θεία του η Νόρα στην προσπάθεια της να τον συνετίσει του χαρίζει μια γάτα μαγική, τη γάτα Λου. Όταν η γάτα πιει το μαγικό πράσινο τσάι της , μεταφέρονται μαζί με τον Ερρίκο στην Ονειροχώρα όπου τα ζώα κυβερνούν και οι άνθρωποι είναι τα κατοικίδια των ζώων. Σε αυτόν τον ανεστραμμένο κόσμο ο Ερρίκος γνωρίζει διάφορα ζώα που έχουν ανθρώπινες ιδιότητες. Ποντίκια γιατρούς, έναν σκύλο χωρικό, έναν σοφό σκαντζόχοιρο και μια πονηρή και κακιά νυφίτσα. Η Γάτα τελικά σώζει τον Ερρίκο από την πονηρή νυφίτσα και τον επαναφέρει στον αληθινό κόσμο. Ο Ερρίκος μέσα από όλη αυτήν την περιπέτεια μεταστρέφεται, γίνεται ένα καλό παιδί με ενσυναίσθηση, αρχίζει να σέβεται τους γονείς του και μαθαίνει το πολύτιμο μάθημα του: να μην κάνεις στον άλλον αυτό που δε θέλεις να κάνουν σε σένα.

Μια παράσταση γεμάτη μουσική, χιούμορ, φαντασία αλλά και αγάπη στα παιδιά που διδάσκει το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Διάρκεια παράστασης 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Δήμητρα Στάικου
Ηθοποιοί: Γιώργος Μαγκίνης Δήμητρα Στάικου Δανάη Μιχαλάκη Αλέξιος Έντμαν Σοφιάννα Ανθίπη Φωτίδη
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Τρέιλερ: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κατερίνα Μπουκάλα
Σινεμά Αλκυονίδα, Διεύθυνση: Ιουλιανού 42, Αθήνα 104 33 Τηλέφωνο Θεάτρου: 21 0822 0008

Τιμή εισιτηρίου για παιδιά 6 ευρώ, για ενηλίκους 8 ευρώ Επικοινωνία- τηλέφωνα κρατήσεων: 6949738175 , 6942499837 Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από7 έως 14 ετών.
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.
Δωρεάν παραστάσεις για εκπαιδευτικούς, δασκάλους και καθηγητές κάθε Σάββατο  στις  17:00 μ. μ. .
Τιμή παιδικού εισιτηρίου 6 ευρώ, ενηλίκων 8 ευρώ     
Τηλέφωνα Επικοινωνίας :6970833164,6949738175

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου