Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ημερίδες- Σεμινάρια - θεατροπαιδαγωγικές σπουδές για ενήλικες από το Θέατρο της Ημέρας

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, με 26 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα θεατρικά & παιδαγωγικά πράγματα, με την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ανδρομάχης Μοντζολή, διδάκτορα Θεατρολογίας του Παν/μίου Αθηνών και την Διεύθυνση Σπουδών του Λάκη Κουρετζή επίτιμου διδάκτορα Παν/μίου Αθηνών, ξεκινά τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες  με ενδιαφέρουσες ημερίδες και Σεμινάρια, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές για την Σχολή Παιδαγωγικής Θεάτρου.

Οι σπουδές για ενήλικες του Θεάτρου της Ημέρας, απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς,  ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση και σε όσους προβαίνουν σε μια Θέαση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ 
«Από το θεατρικό παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση» με τον  Λάκη Κουρετζή
Διαδικασία που αμβλύνει και διευθετεί τις συγκρούσεις προτού φθάσουν να εκφραστούν -Τεχνικές ανάπτυξης και δημιουργίας σκηνικού δρωμένου( π.χ bulling)
Κυριακή 16/9/2018, 10:30π.μ.- 4:00μ.μ.

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει  με βιωματικό τρόπο δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού ως μέσον εφαρμογής της «θεατρικής αγωγής» και διεύρυνσης της καθημερινής διδακτικής διαδικασίας.
Κράτηση θέσεως με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής. 
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜO ΣΕΜΙΝΑΡΙO 
«Η αίσθηση των 5 αισθήσεων» με τον Λάκη Κουρετζή
Δευτ. 17/9 - Παρ. 21/9/2018 ( Δευτ.-Πεμ. 5:00 – 11:00μ.μ. & Παρ. 8:00 – 12:00μ.μ.)
Είναι σίγουρο ότι έχουμε αίσθηση των 5 αισθήσεων; Η ανακάλυψη της αίσθησης των
5 αισθήσεων και της λειτουργίας τους στη δυναμική της έκφρασης και της επικοινωνίας. Προχωρημένες τεχνικές εμβάθυνσης στη διαδικασία της Θεατρικής πράξης και του Θεατρικού παιχνιδιού.

ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Το θεατρικό παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία
Με τους βασικούς καθηγητές της Σχολής
Διάρκεια 90 ώρες. Κάθε 3ο Σαββατοκύριακo του μήνα, από 20/10/18 (Οκτώβριος-Ιούνιος, Σάββατο & Κυριακή 10:00 π.μ-3:00 μ.μ)
Βασικό σεμινάριο εισαγωγής και ευαισθητοποίησης στο Θεατρικό παιχνίδι. Δομή, τεχνικές και  εφαρμογή του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΣΧΟΛΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Δ/ντής σπουδών & βασικός εμψυχωτής: Λάκης Κουρετζής
Τριετούς διάρκειας - ΄Εναρξη μαθημάτων Τετάρτη 3 Οκτωβρίου
Παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις και εξειδίκευση υψηλού επιπέδου στις σπουδές ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ και καταρτίζει ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ, ικανούς ν’ ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις που θέτει η σημερινή εκπαιδευτική και πολιτιστική πραγματικότητα.
Λειτουργεί από το 1987 αποτελώντας τον πρώτο και πλέον έγκυρο φορέα εκπαίδευσης Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού στη χώρα μας.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ν. Γεννηματά 20,  Αμπελόκηποι , (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) 115 24 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, Fax: 210 6923470, info@theatro-imeras.gr, www.theatro-imeras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου