Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

«Συγγραφικό Εργαστήρι» με τον Αλέξη Σταμάτη στη Σχολή Μωραίτη

Το Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής «Συγγραφικό Εργαστήρι» με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη απευθύνεται σε όσους θέλουν να μπουν στα ενδοτέρα της συγγραφής και να αναπτύξουν την αποκλειστικά δική τους συγγραφική «φωνή». Τα μαθήματα εκτυλίσσονται σε μια ατμόσφαιρα διάδρασης και λογοτεχνικότητας μέσα από θεωρία αλλά και ασκήσεις. Μαζί με τον συγγραφέα ανιχνεύουμε τι σημαίνει αυτός ο «άλλος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα», στον οποίο βασίζεται η λογοτεχνία. Μπαίνουμε στην «κουζίνα» του πεζογράφου και βλέπουμε πως δουλεύει με τα διάφορα «υλικά» που έχει στη διάθεσή του. Κι όλα  αυτά με τη καθοδήγηση ενός έμπειρου πεζογράφου, ο οποίος εκτός από την πολυετή και επιτυχημένη προσωπική συγγραφική διαδρομή και τη θεωρητική του κατάρτιση, διαθέτει και μια μελετημένη μέθοδο προσέγγισης της λογοτεχνίας.
Μαθητές του έχουν έως τώρα εκδώσει 19 βιβλία.

ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΙΤΗ
Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου, Παλαιό Ψυχικό
Από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου
19:00-21:00
Διάρκεια 6 συναντήσεις

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη στο 210-6756970 και info@sasm.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
Ο Αλέξης Σταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακά Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Έχει γράψει είκοσι οκτώ βιβλία. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Ο έβδομος ελέφαντας εκδόθηκε στην Μεγάλη Βρετανία. Το Μπαρ Φλωμπέρ εκδόθηκε στην Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία. Η Αμερικάνικη Φούγκα, κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και εκδόθηκε στις ΗΠΑ (Etruscan Press). Το πρώτο του παιδικό μυθιστόρημα Ο Άλκης και ο Λαβύρινθος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου