Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ανοιχτή ακρόαση για την εικαστική performance «Τρωάδες-homo captus»

Ανοιχτή ακρόαση για την εικαστική performance «Τρωάδες-homo captus» απευθύνουν η  σκηνοθέτης  Ραφίκας Σαουίς σε συνεργασία με τον εικαστικό Μιχάλη Αργυρού.

Η πρόσκληση αφορά άτομα ηλικίας 20-65 χρονών, ανεξαρτήτως αναλογιών και φύλλου, με σκοπό  να συμμετάσχουν στην εγκατάσταση σε μορφή σχεδιακού λαβύρινθου, που αποτυπώνει αρχιτεκτονικά τη φόρμα της αρχαίας τραγωδίας.

Στη  durational  Performance τα 40 (σαράντα) επιλεγμένα άτομα θα συμμετέχουν γδυτοί και σε διαρκή κίνηση για επτά (7) ώρες, επί τέσσερις (4) ημέρες -όσο διαρκεί και το δρώμενο - σε  ασφαλές και απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.
Ο θεατής καλείται να βρει την διαδρομή του παραμερίζοντας γυμνά σώματα σε ένα σύγχρονο θάλαμο εξόντωσης που θυμίζει ντοκουμέντο από τη Σρεμπρένιτσα (επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία).
Την performance  επιχορηγεί ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ για την περίοδο 2017- 18 και θα παρουσιαστεί  στις 3,4,5,6 Μαΐου 2018 στο Μουσείο Μπενάκη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει  περιοδεία τη περίοδο 2018-19 στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι επιλεχθέντες θα πάρουν μέρος σε  στούντιο / ένα σεμινάριο preparation performance οχτώ (8) ωρών στις 12 και 13 Απριλίου, για την τελική επιλογή 40 ατόμων.
Μετά την επιλογή θα υπάρξει εργαστήριο σχετικά με τον τομέα της τέχνης που ονομάζεται «performance» («επιτέλεση»).

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού στο beton7
(Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να φορέσουν άνετα ρούχα).

Δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Μαρτίου με θέμα μηνύματος «Τρωάδες-homo captus» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nfo@ready2cast.gr ή στον τηλεφωνικό αριθμό: 210 6745600.
Θα υπάρξει αμοιβή κι ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου