Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

3 παιδικά βιβλία που αξίζει να διαβαστούν! για την 25η Μαρτίου και το Πάσχα. Από τις Εκδόσεις Πορφύρα

Στοιχεία Βιβλίου
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου,
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα
σελ. 59, Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες!
Λ.Τ.: 9,00€

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας 
Η Επανάσταση του ’21, το Έπος το ’40, η εξέγερση του Πολυτεχνείου που οδήγησε στην πτώση της Χούντας… Μέσα από τα μάτια μιας σημαίας και ενός παιδιού μαθαίνουμε για τα γεγονότα που καθόρισαν τη νεότερη ελληνική ιστορία.
Η γνωστή συγγραφέας και εκπαιδευτικός Πηνελόπη Μωραΐτου με τρυφερότητα και φαντασία προσκαλεί τους μικρούς αναγνώστες να γνωρίσουν την ιστορική τους ταυτότητα. Γιατί μόνο με τη γνώση έρχεται και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες.

Αξίζει να το διαβάσετε με τα παιδιά σας ή τους μαθητές σας, αλλά και να υλοποιήσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από τις εκδόσεις Πορφύρα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο βιβλίο. Ανάμεσα στις δραστηριότητες θα βρείτε προτάσεις για ζωγραφική με υλικό από τις σελίδες του παραμυθιού. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Στοιχεία Βιβλίου:
Συγγραφείς: Πηνελόπη & Μαρία Μωραΐτου,
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα
Σελίδες: 33, με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αυτοκόλλητα!
Λ.Τ.: 7,50€

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Καλό Πάσχα 
Ένα τρυφερό βιβλίο για τα έθιμα του τόπου μας. Τι είναι Σαρακοστή, τι συμβολίζει η Μεγάλη Εβδομάδα και τι το Πάσχα; Γιατί φτιάχνουμε τσουρέκια και κουλουράκια και τι μας ήρθε και βάφουμε τ’ αυγά κόκκινα; Σελίδα τη σελίδα οι μικροί αναγνώστες θα πάρουν όλες τις απαντήσεις με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο: Μέσα από εκπαιδευτικές ασκήσεις, παιχνίδια γνώσης και μνήμης, κρυπτόλεξα, πασχαλιάτικες κατασκευές αλλά και νόστιμες συνταγές.

Στοιχεία βιβλίου:
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Σελίδες: 69 , σκληρό εξώφυλλο, με εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Λ.Τ.: 15,00€

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το Μυστικό της Τροφοπυραμίδας 
Πόσο εύκολο είναι να μυήσεις ένα μικρό παιδί στην υγιεινή διατροφή όταν, ακόμη και στο άκουσμα κάποιων φαγητών, μένει με το στόμα ερμητικά κλειστό; Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή. Τα καλά νέα είναι πως η Πηνελόπη Μωραΐτου, συγγραφέας και εκπαιδευτικός έχει βρει την λύση.
Στο καινούριο παραμύθι της « Το Μυστικό της Τροφοπυραμίδας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πορφύρα, η ίδια αφήνει στην άκρη τους ξύλινους διδακτισμούς και παρασύρει τα παιδιά σε μια συναρπαστική περιπέτεια. Οι μικροί αναγνώστες καλούνται να παρακολουθήσουν το ταξίδι των ηρώων στα άδυτα της τροφοπυραμίδας, και παράλληλα να λύσουν γρίφους, να μάθουν παροιμίες, νόστιμες συνταγές, καθώς και να ζωγραφίσουν. Ο στόχος είναι φυσικά η διατροφική ισορροπία και το μεγάλο έπαθλο, η υγεία.

Για να δείτε όλα τα βιβλία των Εκδόσεων Πορφύρα πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου