Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Παράταση παραστάσεων για το Mute στο Θέατρο Σημείο

Δευτέρα & Τρίτη 12-13, 19-20, 26-27 Μαρτίου στο Θέατρο Σημείο

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την παράταση των παραστάσεων του θεατρικού έργου M U T E του Γιώργου Αδαμαντιάδη σε σκηνοθεσία Στέλιου Πατσιά λόγω μεγάλης προσέλευσης . Ο θίασος και όλοι οι συντελεστές της παράστασης ευχαριστούμε για τη θερμή ανταπόκρισή σας και συνεχίζουμε για έξι ακόμη παραστάσεις στο Θέατρο Σημείο στις 12-13, 19-20, 26-27 Μαρτίου.
Λίγα λόγια για το έργο:

Όλυμπος, 1925. Δύο αδελφοί ,αγανακτισμένοι από κάθε μορφή εξουσίας, ανεβαίνουν στο βουνό όπου βρίσκουν καταφύγιο στη ληστρική ζωή. Αποκομμένοι από τον δυτικό πολιτισμό συγκροτούν ομάδες επιστρέφοντας σε άλλες μορφές κοινωνικής ύπαρξης. Έρχονται σε σύγκρουση με όλες τις κρατικές και «παρακρατικές» δομές καθώς το νεοελληνικό κράτος έχει χάσει κάθε διάσταση δικαιοσύνης, αφού υπερασπίζεται τους πλούσιους της εποχής που θεωρούνταν απογόνοι των κοτζαμπάσηδων. Η δράση απέναντι στην κρατική διαφθορά οδηγεί, όχι μόνο, στη μυθοποίηση των δύο αδελφών ληστών στα μάτια των τοπικών πληθυσμών, αλλά και στη μετατροπή τους σε λογοτεχνικούς ήρωες στα αστικά κέντρα. Από τη μία, εκτελούν φιλανθρωπικό έργο. Χτίζουν εκκλησίες. Συντηρούν χήρες και ορφανά. Από την άλλη, λειτουργούν ως τοπικές μαφίες, ζητώντας αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους και απειλώντας με μαζικές ανθρωποκτονίες καθετί που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο τους.

Η παράσταση στοχεύει να προσεγγίσει πολύπλευρα και απουσία στερεοτύπων τη ληστρική ζωή διερευνώντας πώς αυτό το θησαυροφυλάκιο ιστορικών γεγονότων αποτελεί μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της Νεοελληνικής ιστορίας. Μέλημά μας είναι να ανακαλύψουμε πώς μεγέθη και ιστορίες από το παρελθόν, μπορούν να μιλήσουν για σημερινές ευαισθησίες και να καθορίσουν τη σχέση μας με τον πολιτισμό.

«Εμείς, μάγκα μου, δε σκοτώνουμε ανυπεράσπιστους. Κλέφτες είμαστε. Εχθροί μας τριγυρίζουν. Οχιές που πρέπει να τις πατήσουμε. Είναι καθήκον μας να τις λιώσουμε και γρήγορα. Καταραμένοι είμαστε. Όπως κι εσύ. Μας καταράστηκε η κοινωνία. Και το 'καμε πριν κοιτάξει τα ίδια της τα μούτρα. Μέσα της υπάρχουν ληστές- τοκογλύφοι, ληστές- τσιφλικάδες, ληστές- έμποροι, ληστές- δουλέμποροι που τρέφονται από το αίμα των φτωχών. Αν όλοι αυτοί είναι οι ενάρετοι, τότε ας είμαστε εμείς οι κακούργοι σε μια κοινωνία νεκρών ψυχών. Γράφε τα, λοιπόν, αυτά που κάνουμε. Μετά θα τα στέλνεις στις εφημερίδες να μάθουν εκεί κάτω αυτά τα ενάρετα ερπετά τι θα τους βρίσκει όταν θα πατούν τους δυστυχείς. Γράφε λοιπόν. Ξεκίνα. Τώρα.»

M U T E , του Γιώργου Αδαμαντιάδη
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Στέλιος Πατσιάς
Σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Λογοθέτης
Μουσική: Γιώργος Καρανικολάου
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Παλάντζα
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κόκου
Σχεδιασμός αφίσας: Ιωάννης Οικονομάκης
Οργάνωση Παραγωγής: Έλενα Σταματίου
Παραγωγή: Memento Mori

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Αδαμαντιάδης, Νικόλας Αλεξίου, Παύλος Ιορδανόπουλος, Σήφης Μηλιαράκης, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χρόνης Barbarian.
Συνοδεία drums επί σκηνής: Γιώργος Καρανικολάου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Σκηνή Σημείο LAB
Κρατήσεις εισιτηρίων: 2109229579
Ώρες κρατήσεων: 10.30 - 13.30 και 17.30 - 21.30. Εκτός Τετάρτης.


Ημερομηνίες παραστάσεων
12, 13, 19, 20, 26 & 27 Μαρτίου

Ημέρες παραστάσεων
Δευτέρα και Τρίτη
Ώρα παράστασης
21:15
Διάρκεια παράστασης
100 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων 
Κανονικό εισιτήριο: 10 €
Μειωμένο εισιτήριο (Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ) : 5 €

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
Fb page:  M U T E   https://www.facebook.com/M-U-T-E-565094927166551/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου