Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Το Παλτό του Νικολάι Γκόγκολ για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τ

Το Παλτό
του Νικολάι Γκόγκολ
για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις της Νεανικής Σκηνής του Θεάτρου Τ τον περασμένο Μάιο, το «Παλτό» του Γκόγκολ επαναλαμβάνεται για 6 μόνο παραστάσεις, από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30.

Πίστεψε ότι ένα καινούργιο παλτό θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του. Και την άλλαξε…
Η τρυφερή και γεμάτη χιούμορ νουβέλα του Γκόγκολ μιλάει για την «τραγωδία» ενός ταπεινού δημόσιου υπαλλήλου που, οδηγημένος από την ανάγκη αλλά και κάποια ματαιοδοξία, αποφασίζει, κάνοντας αιματηρές οικονομίες, να αγοράσει ένα καινούργιο και πολύ ακριβό παλτό. Ένα παλτό που θα τον κάνει να κερδίσει για λίγο την προσοχή και τον θαυμασμό των συναδέλφων του, μέχρι τη στιγμή που η τύχη θα του παίξει ένα άσχημο παιχνίδι και θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλο το εφιαλτικό γραφειοκρατικό κατεστημένο ενός εχθρικού προς τον πολίτη κράτους, αλλά και με νοοτροπίες που εντείνουν ακόμα περισσότερο τη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Μουσική: Κωστής Βοζίκης
Κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα
Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάριος Κωνσταντίνου
Βοηθός ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη

ΠΑΙΖΟΥΝ
Γιάννης Μαυρόπουλος, Ζωή Βαλιώτη, Αγγελίνα Τερσενίδου, Μυρσίνη Καρματζόγλου, Γιώργος Γκρίνιας, Δημήτρης Γαλανάκης, Μάκης Σεμερτζίδης, Μελίνα Ταχτσίδου, Νικολέτα Σαμαρά, Ειρήνη Μακρή, Ανθούλα Αηδώνη

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Είναι από τα «εύγε» που δεν μπορείς να κρατήσεις μέσα σου και σου βγαίνουν αυθόρμητα με το πρώτο χειροκρότημα… ή σωστότερα  τη θύελλα χειροκροτημάτων του κατάμεστου θεάτρου!  Ένα «πιεστικό» συναίσθημα θαυμασμού για ό,τι σου προσφέρθηκε απλόχερα επί σκηνής για 60 υπέροχα λεπτά!
Π. Στασινοπούλου, Κουλτουρόσουπα

«Μια άρτια παράσταση με πολλές ανατροπές και μελετημένη σκηνοθεσία. Κυριαρχεί ο συντονισμός και η αξιέπαινη προσπάθεια των νέων ηθοποιών να μεταφέρουν την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Γύρω από τον πρωταγωνιστή ξετυλίγονται εικόνες και ήχοι που καταλήγουν να συνεπαίρνουν τους θεατές».
Εφημ. Μακεδονία, 18/5/2016

«Βλέπουμε απλά κουτιά να μεταμορφώνονται σε γραφεία, ραπτομηχανές, σπίτια και τραπέζια. Έτσι, με απίστευτα ευρηματικό τρόπο, το κείμενο παίρνει ζωή και κρατά τους θεατές σε εγρήγορσή κάθε στιγμή… Μέσω του έργου εξερευνώνται οι έννοιες του φαίνεσθαι και του είναι, της διαφθοράς, των κοινωνικών τάξεων, της ουσιαστικής καταξίωσης και τόσες άλλες».
Νίκη Ζερβού, Rejected.gr

Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Τ
Η Νεανική Σκηνή λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Γλυκερίας Καλαϊτζή και δημιουργήθηκε ως ένα είδος προέκτασης του Εργαστηρίου Υποκριτικής του Θεάτρου Τ. Στόχος της είναι να συνδέσει τη μαθητεία με την πράξη και το επάγγελμα, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους ηθοποιούς να δοκιμαστούν στις απαιτήσεις της σκηνής και της δραματουργίας, αλλά και στους σπουδαστές του Εργαστηρίου να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία της σκηνής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θέατρο Τ, Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: 24 Οκτωβρίου - 8 Νοεμβρίου 2016, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
Είδος: Κωμωδία
Διάρκεια: 65’
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 8€
Ατέλειες: Κάθε Δευτέρα, κατά προτεραιότητα
Κρατήσεις: Θέατρο Τ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 854 333

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου