Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

«Μπαρ Φλωμπέρ» - Παρουσίαση Βιβλίου στο Παρίσι

«Μπαρ Φλωμπέρ»
παρουσίαση στο Παρίσι

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη «Μπαρ Φλωμπέρ» στο Παρίσι στις 8 Οκτωβρίου στην Πρεσβευτική κατοικία της Ελληνικής Πρεσβείας.


Το «Μπαρ Φλωμπερ», που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2000 (εκδόσεις Κέδρος)  και επανεκδόθηκε το 2012  (Εκδόσεις Καστανιώτη), έγινε αμέσως μπεστ σελερ και μέχρι σήμερα έχει μια αδιάλειπτα επιτυχημένη παρουσία στα βιβλιοπωλεία με τουλάχιστον μια νέα έκδοση ανά χρόνο. Ταυτόχρονα, το βιβλίο αυτό είχε μια μοναδική - για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας - πορεία, αφού εκδόθηκε σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία (δύο φορες, την δεύτερη από τις εκδόσεις Hachette Livre de Poche και ακολούθως Calman Levy Livre de Poche), Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία, Πορτογαλία, Βουλγαρία.

Την εκδήλωση αυτή παρουσίασε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς (Georges Corraface), ο οποίος διάβασε αποσπάσματα από το μυθιστόρημα μαζί με την ταλαντούχα Ελληνίδα ηθοποιό Εύα Σιμάτου. Ο Fabrice de Rotrou, πρώτος εκδότης του βιβλίου στα γαλλικά (εκδόσεις Alter Edit), σχολίασε το μυθιστόρημα και μίλησε για την πιθανότητα νέας έκδοση του στη Γαλλία αλλα και μεταφοράς του στον κινηματογράφο.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκλεκτοί καλεσμένοι από το χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα,  αλλά και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία και να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα του βιβλίου, Αλέξη Σταμάτη.

Πιο συγκεκριμένα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κύριος Gilles Pécout, Πρύτανης Ακαδημίας Παρισίων, ο Κύριος Francois Weil, πρώην Πρύτανης Ακαδημίας Παρισίων, οYoshi  Oida, βασικός συνεργάτης του Πίτερ Μπρουκ, ηθοποιός, σκηνοθέτης συγγραφέας, ο Ροβήρος Μανθούλης, σκηνοθέτης, εκπρόσωποι του  διπλωματικού σώματος, ο εκπρόσωπος του Centre Culturel Hellenique, ο εκπρόσωπος του Γραφείου ΕΟΤ Παρισίων, εκδότες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών όπως η Zoe Corraface, ηθοποιός,  η Νίκη Ντουζέ, μεταφράστρια, η Αναστασία Ρεβή, σκηνοθέτης κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος (ΥΠΠΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου