Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ο ενήλικος «Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου

«Κάποια πράγματα είναι πάντα εκεί μέσα μας.
Αρκεί να σκύψουμε και να τα δούμε. Αρκεί να σκάψουμε και να τα βρούμε».

Ο ενήλικος «Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου, η συναρπαστική αλληγορία για την αγάπη που παρουσιάστηκε με επιτυχία την περασμένη σεζόν στο Θέατρο ΕΝ-Α, συνεχίζει και για δεύτερη χρονιά από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:00 μμ.

Η παράσταση, που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό, συμμετέχει στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των ΕΝ.Π.ΑΝ. και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO-WORLD PHILOSOPHICAL FORUM.

Γραμμένος το 1991, ο Σιμιγδαλένιος έχει μεταφραστεί σε τρεις γλώσσες, επανεκδίδεται συνεχώς ως βιβλίο (12η εκδ. Εστίας), έχει δε παρουσιαστεί πάμπολλες φορές σε θεατρικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποσπώντας πάντα διθυραμβικές κριτικές.  Η μακρά του πορεία, προσδίδει στον Σιμιγδαλένιο τον χαρακτηρισμό του «φαινομένου στο ελληνικό θέατρο».

Όπως λέει και ο ίδιος ο συγγραφέας «Έκανε πολύ μεγάλο ταξίδι ο μικρός ‘Σιμιγδαλένιος’, είδε πολλά. Συνάντησε λογής-λογής λογίους, ηθοποιούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, κριτικούς, θεατρολόγους, φιλολόγους, συγγραφείς, ιερωμένους, άθεους, πολιτικούς, μεταφραστές, εκδότες, δημοσιογράφους, νέους, γέρους, γονείς, παιδιά. Κι όλοι τον αγάπησαν ανυπόκριτα•καθένας απ’ τη δική του μεριά.

Έζησε και ζει πολλά, μα δεν άλλαξε, δεν έχασε τη ζωντάνια του, τη χαρά της νιότης, δε γέρασε διόλου … Λέγοντας τα ίδια, μιλώντας πάντα με τα ίδια λόγια ακριβώς, εντελώς ενήλικος πια όσο κι αν κάποιοι, τρυφερά, νοσταλγικά, θέλουν ακόμη να τον βλέπουνε με μάτι παιδικό […] Αν και μπορεί να φαίνεται έτσι, ο "Σιμιγδαλένιος" δεν είναι έργο μόνο παιδικό. Είναι ένα παραμύθι που διαβάζεται με ανοιχτή καρδιά. Για μικρούς ή για μεγάλους; Ψευτοδίλημμα! […] Κάποια πράγματα είναι πάντα εκεί•μέσα μας. Αρκεί να σκύψουμε και να τα δούμε. Αρκεί να σκάψουμε και να τα βρούμε».

Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία : Ελπίδα Αμίτση
Μουσική: Δημήτρης Παριανός
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκη Ελευθερίου
Φωτισμός: Άρτεμις Λογαρά
Φωτογραφία, Video: Γιώργος Κλήμης
Επιμέλεια trailer, αφίσας: Δημήτρης Παριανός
Φροντιστής: Χαριτωμένη Αντώνογλου
Παραγωγή: Θέατρο ΕΝ-Α

Παίζουν: Ελπίδα Αμίτση, Αμαλία Αυγουστάκη, Θωμάς Μαυρογόνατος, Χαριτωμένη Αντώνογλου
Φωνές: Γιώργος Κλήμης, Νίκος Κορνιαχτός, Ηλιάννα Παναγοπούλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παριανός, Χαρά Ρίζου, Στάθης Σερνιέ.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=qPMljz4hDb8

INFO
Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9:00 μμ
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Είσοδος: 12 ευρώ, 8 ευρώ άνεργοι, φοιτητές (προς ενίσχυση των σκοπών των ΕΝ.Π.ΑΝ.)
Υπό την αιγίδα: WORLD PHILOSOPHICAL FORUM και UNESCO
Ένα πολιτιστικό γεγονός των ΕΝ.Π.ΑΝ. (Ένωση Πολιτισμού Ανάπτυξης)

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΩΔΕΙΟ ΕΝΤΕΧΝΟΝ
ΧΩΡΟΣ: Θέατρο ΕΝ-Α  ||  Σουρή και Μαλαγαρδή 95, Κορυδαλλός. Τηλ: 6987-154.814
Χάρτης: https://goo.gl/maps/Rem7BupjnV32

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου