Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης συνεχίζει στο Άβατον με το “Lower με C”

Λάτρεψα τον Χριστοφορίδη που τον έβλεπα για πρώτη φορά και πιστεύω πως είναι ιδιαίτερα χαρισματικός και φυσικά κάθε άλλο παρά μέτριος στην κωμωδία, ένα αυθεντικό παιδί του τελευταίου θρανίου με ανατρεπτικό πνεύμα και φρέσκια δυναμική ματιά. Μαρία Κυριάκη, episkinis.gr

«Lower με C», με γέλιο για… Α! Μαρία Λυσάνδρου, planbemag.gr

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης είναι αποφασισμένος να κατασκηνώσει στο Άβατον, κατόπιν λαϊκής εντολής φυσικά! Μόλις ολοκληρώθηκε ο επιτυχημένος κύκλος του «Πάμε να τ’ Αλλάξουμε» και ανοίγει ένας καινούριος που βρίσκει τον Δημήτρη μόνο στη σκηνή να διηγείται με το χαρακτηριστικό χιούμορ του-πασπαλισμένο με δόσεις αυτοσαρκασμού αλλά και τρυφερότητας, καταστάσεις της δική του ζωής που κάτι θυμίζουν από τη δική μας.

Στη solo παράστασή του με τίτλο “Lower με C” o χαρισματικός κωμικός καταπιάνεται με τις μετριότητες, γκρεμίζοντας με τις ατάκες του τα στερεότυπα που τις συνοδεύουν. Άλλωστε, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αν το δράμα είναι η μίμηση σπουδαίων πράξεων, η κωμωδία είναι η μίμηση της μετριότητας.
Μιας μετριότητας που μπορεί να γίνει φωτεινό μονοπάτι για όσους επιδιώκουν πάντα το καλύτερο και μεγάλη σκοτεινιά για εκείνους που φοβούνται διαρκώς το χειρότερο ή επαναπαύονται στις δάφνες τους.

Αυτή η κωμωδία είναι αφιερωμένη στα παιδιά του τελευταίου θρανίου. Σ’ αυτά που χαρακτηρίστηκαν μέτρια και η πορεία τους διέψευσε τους πάντες.

Πού: Στο θέατρο Άβατον (Ευπατριδών 3, Μετρό Κεραμικός)
Πότε: Από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:15
Διάρκεια παράστασης: 70’
Τιμή εισιτηρίων: 7 ευρώ
Κρατήσεις: Στο τηλέφωνο 210-3412689 και ηλεκτρονικά στο theatroavaton.com και στο viva.gr
Opening act: Άγγελος Σπηλιόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
Ξεκίνησε να κάνει stand up στις Νύχτες Κωμωδίας της Λουκίας Ρικάκη το 2008 και έκτοτε έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 1.000 παραστάσεις στην Αθήνα αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας. Από τις δουλειές του, σίγουρα ξεχωρίζει ο κωμικός μονόλογος «Στα Βούτυρα» που παρουσιάστηκε για δύο σεζόν (2015-2016), οι συμμετοχές του στα μεγαλύτερα ετήσια κωμικά events, όπως ο φιλανθρωπικός μαραθώνιος κωμωδίας Stand up for U και το Athens International Comedy Festival. Είναι, επίσης, βασικός συντελεστής στο Gazi Comedy Club. Παράλληλα, εργάζεται και ως κωμικός αρθογράφος. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και έχει δουλέψει ως κινηματογραφιστής σε ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το “Lower με C” είναι η δεύτερη solo stand up comedy του και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως work in progress την περασμένη Άνοιξη στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου