Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

To Stamboul Train επιστρέφει στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο, Το Τρένο στο Ρουφ

Η θεατρική παράσταση Stamboul Train του Graham Greene, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, επανέρχεται στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ από την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη της ηθοποιού και μέλους του θιάσου, Νίκης Λειβαδάρη, που έφυγε τόσο πρόωρα.

Το διάσημο θρίλερ, που καθιέρωσε τον Graham Greene σαν έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της αγγλικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και διασκευή του Ιωσήφ Βαρδάκη.

1932. Οκτώ διαφορετικοί επιβάτες ταξιδεύουν με το Orient Express από την Οστάνδη ως την Κωνσταντινούπολη σε µία διαδροµή γεµάτη µυστήριο και περιπέτεια. Ο εύπορος εβραίος επιχειρηματίας, η φτωχή χορεύτρια, η σκληρή δημοσιογράφος, ο φιλόδοξος συγγραφέας, ο στυγνός δολοφόνος, ο κυνηγημένος επαναστάτης είναι πρόσωπα μοναχικά, outsiders που κινούνται στο περιθώριο της κατεστημένης ζωής.

Σ το κλίμα μιας Ευρώπης που, βαδίζοντας προς τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήδη θρέφει τον ρατσισμό και τον άκρατο εθνικισμό, το ταξίδι αυτό οδηγεί τους ήρωες του έργου σε έναν «προορισμό» που θα καθορίσει για πάντα τη μοίρα τους.

Η παράσταση Stamboul Train που έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία και έχει ξεπεράσει τις 70 παραστάσεις παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00.

Νέα διανομή (αλφαβητικά)

Ανατολή Αθανασιάδου, Γιάννης Διαμαντής, Δάφνη Καφετζή, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Πουλάκος, Κλαίρη Σαρρηκυριάκου, Δημήτρης Σταμούλης, Στράτος Σωπύλης

Η Τατιάνα Λύγαρη σημειώνει: «Το έργο διαδραματίζεται στην τόσο ενδιαφέρουσα, ιστορικά και κοινωνικά, περίοδο του μεσοπολέμου στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το θρυλικό τρένο Orient Express. Το Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας αποτελεί το ιδανικό και απόλυτα ρεαλιστικό σκηνικό για την μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Graham Greene στο θέατρο. Η παράσταση μέσα από μια γρήγορη κινηματογραφική αφήγηση μυστηρίου και με μία “gros plan” ερμηνευτική απόδοση των οκτώ χαρακτήρων στο κινούμενο τρένο, τοποθετεί ηθοποιούς και θεατές στο κάδρο της “Greeneland”, του τοπίου που σκιαγραφεί ο Greene, ως συμμέτοχους και συνένοχους μιας καταστροφής που μοιάζει να πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η διεισδυτική και ψυχαναλυτική ματιά του Greene στον τρόπο σκέψης και στις πράξεις των ηρώων του τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αντανακλάται στο σημερινό πλαίσιο της ανησυχητικής αύξησης του ακραίου εθνικισμού και του ρατσισμού, που αναπτύσσονται ραγδαία στις κοινωνίες μας».

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Επανέναρξη: Παρασκευή 8 Μαρτίου
Θεατρικό Βαγόνι
κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια: 14 ευρώ Ολόκληρο / 10 ευρώ Φοιτητικό - Μειωμένο / 5 ευρώ Ατέλειες

Ηλεκτρονική Προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/theatre/treno-sto-roof/stamboul-train/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Free Wi-Fi / Δωρεάν Parking

www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf
https://instagram.com/ToTrenostoRouf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου