Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

"Μότσαρτ και Σαλιέρι / Φθόνος" - Θοδωρής Οικονόμου και Στέλλα Αντύπα, στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας μόνο για 4 παραστάσεις

Η Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Πούσκιν, συνεχίζει το αφιέρωμα στον μεγάλο Ρώσο λογοτέχνη Αλεξάντρ Σεργκέγιεβιτς Πούσκιν.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος αυτού, ο Θοδωρής Οικονόμου και η Στέλλα Αντύπα με αφορμή το έργο του μεγάλου Ρώσου ποιητή «Μότσαρτ και Σαλιέρι», δημιουργούν ένα ιδιαίτερο οπτικοακουστικό σύμπαν σε έναν διάλογο με το αίσθημα του φθόνου.

Το «Μότσαρτ και Σαλιέρι / Φθόνος» ανεβαίνει μόνο για 4 παραστάσεις, Κυριακή 17, 24, 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Το έργο του Πούσκιν «Μότσαρτ και Σαλιέρι» είναι η δεύτερη από τις «μικρές τραγωδίες» του ποιητή. Ο αρχικός τίτλος που είχε δώσει ο Πούσκιν στην τραγωδία αυτή ήταν «Φθόνος». Παίχτηκε για πρώτη φορά στο θέατρο «Μπολσόι» της Πετρούπολης το 1832. Η εκδοχή ότι ο Μότσαρτ δηλητηριάστηκε είχε πλατιά διάδοση στον Τύπο μετά τον θάνατο του Σαλιέρι το 1825. Το  έργο αυτό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς δημιουργούς από τότε μέχρι και σήμερα.

«Ο φθόνος ένας συντετριμμένος θαυμασμός»
Salvador Dali (1904 -1989)

Το κείμενο θα παρουσιαστεί στα ελληνικά και στα ρωσικά.

Υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Πούσκιν

INFO:
Β’ Σκηνή  του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2114117878

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κυριακή 17, 24, 31 Μαρτίου & 7 Απριλίου, στις 12.30μμ

Διάρκεια:
50 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ

Προπώληση: 
Viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, Viva Kiosk Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου