Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

"Stage's vibes" by Jimmys G. Kalis στο Θέατρο Κνωσός

Το νόημα της ζωής είναι να ανακαλύψεις το ταλέντο σου.
Ο σκοπός της ζωής είναι να το χαρίσεις στους άλλους.
Πάμπλο Πικάσο

Ο διεθνούς φήμης χορογράφος, χορευτής και ηθοποιός Jimmys Kalis παρουσιάζει σε πρώτη πανευρωπαϊκή πρεμιέρα τη θεατρική παράσταση «Stage’s vibes» σε σκηνοθεσία Μάνου Μπάρτη. Το έργο ανεβαίνει στο Θέατρο Κνωσός (Κνωσού 11 και Πατησίων), για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, τα Σαββατοκύριακα 21,22, 28, 29 Σεπτεμβρίου 2019, με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ορμώμενος από την Αμερική, έχοντας στις αποσκευές του μία πολυετή επιτυχημένη καριέρα, με σημαντικές συνεργασίες και παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, ο  Jimmys Kalis, μετατρέπει τη σκηνή του Θεάτρου Κνωσός σε αίθουσα σχολής χορού.

Η ιστορία διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, με τους ήρωες του έργου να κυνηγούν πάσει θυσία τα όνειρά τους.

Επί σκηνής εμφανίζονται μία ομάδα χορευτών του μπαλέτου, του flamenco και του tango argentino μεταξύ των οποίων ο διακεκριμένος σολίστ του μπαλέτου Θεόφιλος Παντελεήμων με σταδιοδρομία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η prima ballerina Kate Johnson, ο σπουδαίος Ισπανός χορευτής του flamenco Adolfo Vega και η Βανέσα Βάνα Καζατζιάν, αλλά και ο κορυφαίος performer της jazz, των κρουστών και του αυτοσχεδιασμού, Νίκος Τουλιάτος σε έναν ρόλο έκπληξη, κινώντας επιδέξια τα νήματα της ιστορίας μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας! Όταν εξαιρετικοί χοροί συνδυάζονται με την εκπληκτική τέχνη του μπαλέτου, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Η υπόθεση του έργου:
Κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους από μία περιοδεία, ο χορογράφος κύριος Λαντ και η ομάδα του γίνονται πρωταγωνιστές σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, κατά το οποίο η Κλειώ, η πρώτη μπαλαρίνα της σχολής μένει ανάπηρη.

Με αφορμή, τη διεξαγωγή ενός παγκόσμιου διαγωνισμού χορού, ο χορογράφος αναγκάζεται να αναζητήσει μία νέα χορεύτρια χωρίς να το θέλει. Μη μπορώντας να αντικαταστήσει την Κλειώ, ο κύριος Λαντ αποφασίζει να κάνει έναν ευφάνταστο συνδυασμό των χορών του flamenco και του μπαλέτου, δημιουργώντας ένα υπερθέαμα αισθητικής και τεχνικής. Πώς θα ξεπεράσει και θα αποδεχθεί η Κλειώ τα νέα δεδομένα στη ζωή της; Η ενασχόλησή της με το χορό θα τελειώσει οριστικά; Ποιες αποφάσεις θα πάρει ο κύριος Λαντ για το μέλλον της ομάδας; Και τι θα συμβεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό χορού;

Τα «Stage’s vibes» είναι αυτά που θα δώσουν τις απαντήσεις σε έναν αγώνα ανάμεσα στο εφικτό και το ανέφικτο, τη ζωή και το θάνατο, την ομορφιά και την ασχήμια μίας ομάδας, που προσπαθεί να αντισταθεί στο πεπρωμένο της.

Η ταυτότητα της παράστασης:
«Stage’s vibes»
Μουσικοχορευτικό δράμα
Διάρκεια: 90 λεπτά

Συντελεστές:
Πρωτότυπη ιδέα – χορογραφίες - κίνηση: Jimmys Kalis
Κείμενο - σκηνοθεσία: Μάνος Μπάρτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Λαπέα
Μουσική επιμέλεια: Άννα Καρλαύτη
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Οργάνωση παραγωγής/ δημόσιες σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου

Εμφανίζονται επί σκηνής οι: Jimmys Kalis, Νίκος Τουλιάτος, Θεόφιλος Παντελεήμων, Kate Johnson, Adolfo Vega, Βανέσα Βάνα Καζατζιάν, Χριστίνα Σωτηρίου, Κατερίνα Γκέσιου, Ιωάννα Λαπέα, Νεφέλη Τουλιάτου, Ελισάβετ Δακουτρού, Ιωάννα Βουρλή και η Άννα Καρλαύτη στο πιάνο

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο 21 και 28 Σεπτεμβρίου στις 20:30
Κυριακή 22 και 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00
Επίσημη πρεμιέρα: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 13 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητές, σπουδαστές και απόφοιτοι σχολών χορού, ΑΜΕΑ, άνω των 65, άνεργοι, ομαδικά άνω των 10 ατόμων): 11 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
- Στο ταμείο του θεάτρου  Κνωσός - Κνωσσού 11 & Πατησίων 195, Πλατεία Αμερικής
-Τηλεφωνικά στο ταμείο του θεάτρου: 2108677070
-Στη σχολή χορού «Χορότεχνο» - Αιθαλιδών 11, Πετράλωνα, Πλησίον του Σταθμού του Μετρό στον Κεραμεικό και στο σταθμό του ηλεκτρικού στα Πετράλωνα
***ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ από 30 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου 2019:
τα πρώτα 700 από τα 2200 εισιτήρια στην τιμή των 10 ευρώ

Θέατρο Κνωσός
Διεύθυνση: Κνωσσού 11 & Πατησίων 195-Πλατεία Αμερικής- 11253 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 86 77 070

Links:
Η σελίδα της παράστασης στο facebook:
https://www.facebook.com/stagesvibesbyjimmysgkalis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου