Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Παραμυθοχώρα - Θεατρική περίοδος 2019 - 2020

Η Παραμυθοχώρα ανανεώνεται! Το  σπίτι μας, το αγαπημένο νεοκλασικό στο Μετς φέτος γεμίζει αρώματα από υλικά, μπογιές, νέα σχέδια και φρέσκες ιδέες. Ο χώρος μας κρατά όλη τη γλύκα του σπιτικού που έχουμε δημιουργήσει εδώ και είκοσι χρόνια για τους μικρούς μας θεατές αλλά αποκτά μια καινούργια πνοή με νέα χρώματα και πολύ φως. Το φουαγιέ και η αυλή μας μεταμορφώνονται: η ίδια παραμυθένια αίσθηση αλλά πιο λιτή, πιο σύγχρονη, πιο κοντά στις σημερινές ανάγκες μικρών και μεγάλων. Μαζί μας πάντα οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών που συναρπάζουν με τις περιπέτειες τους, ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν: Ο Ρωμαίος, ο Τικ και η Τέλα, τα Τρία γουρουνάκια, το Ασχημόπαπο, η Βασίλισσα του Χιονιού και πολλοί άλλοι σας περιμένουν στο ανανεωμένο μας σπιτικό την θεατρική περίοδο 2019-2020!

Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο
της Μαρίας Παπαγιάννη
με την μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου

Στου θεάτρου τη σκηνή
Τι μαγεία είναι αυτή
Ψάχνει ψάχνει
Ο Ρωμαίος ψάχνει!

Η πολυαγαπημένη ιστορία της Μαρίας Παραγιάννη, Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο με την ανεπανάληπτη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου είναι και πάλι κοντά μας από τις 13 Οκτωβρίου στην μεγάλη σκηνή της Παραμυθοχώρας.

Να μένεις σε μια ποντικότρυπα δίπλα στη σκηνή του θεάτρου και να μην έχεις δει ποτέ σου παράσταση. Γίνεται; Ο Ρωμαίος, δεν αντέχει άλλο. Κι ας λένε οι γονείς του ότι είναι μικρός ακόμα. Αυτός θέλει πολύ, τόσο πολύ που θα τα καταφέρει.  Κι έτσι όταν όλοι κοιμούνται θα ξεκινήσει την εξερεύνηση. Θα συναντήσει άραγε τη μαγεία του θεάτρου; Στο δρόμο του θα κάνει πολλούς καινούργιους φίλους, το διευθυντή σκηνής, το τρίτο κουδούνι, τον σκηνοθέτη, το φως και τα κουστούμια. Απ΄ όλους κάτι θα μάθει κι όλοι θα τον βοηθήσουν στο σπουδαιότερο ρόλο της ζωής του. Να σώσει την αγαπημένη του Ιουλία από μια συμμορία αρουραίων που μασουλάνε τα κουστούμια στα υπόγεια του θεάτρου

Ο Διευθυντής σκηνής, το Τρίτο Κουδούνι, το Φως, ο Σκηνοθέτης, τα Σκηνικά, τα Κοστούμια, γίνονται οδηγοί του μικρού Ρωμαίου που ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από χαρτοπολτό και ύφασμα, κούκλες μαρότ, άμεσης κίνησης, ανθρωπίνων διαστάσεων, μάπετ ζωντανεύουν μια τρυφερή. Στο τέλος της μεγάλης περιπέτειας ο Ρωμαίος θα γνωρίσει τη μαγεία του θεάτρου τη χαρά της συνεργασίας και της φιλίας. Όλοι μαζί θα καταφέρουν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Η ταυτότητα της παράστασης 
Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη
Διασκευή - Σκηνοθεσία - Σχεδιασμός κούκλας - κουστουμιών – σκηνικών:
Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Μουσική: Θάνος ΜΙκρούτσικος
Χορογραφίες: Δήμητρα Κρητικίδη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Ηχοληψία: Γεωργία Ηλιοπούλου

Παίζουν
Μαρία Παπαγεωργίου & Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΑΣ 
Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας πλούσια υλικά, όπως  χρώματα, υφάσματα, κόλλες, μαλλί πλεξίματος, συμμετέχουν με την καθοδήγηση των εμψυχωτών μας στη διαδικασία της κατασκευής μιας κούκλας μαρότ! Δοκιμάζοντας υλικά και τεχνικές προσαρμοσμένες στις δεξιότητες της ηλικίας τους, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν τον τρόπο κατασκευής των κούκλων και ενεργοποιούν τη φαντασία τους.
Συμμετοχή: 3€

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
Κυριακή στις 12:00, Καθημερινές για σχολεία
Εισιτήρια: 10€

Τικ και Τέλα
Μια διαδραστική κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά 2-6 ετών
Ο Τικ και η Τέλα σε νέες περιπέτειες! Το μεγάλο, κατακόκκινο μπαλόνι που το σκάει μέσα από τα χέρια του Τικ, ο βατραχάκος που ξεχνάει η Τέλα σπίτι της και ο καινούργιος φίλος του Τικ παίρνουν ζωή μέσα στη μαγική βαλίτσα της Παραμυθοχώρας. Οι εμψυχωτές της Παραμυθοχώρας ζωντανεύουν τους αγαπημένους μας ήρωες με χειροποίητες κούκλες ενώ στο τέλος της παράστασης καλούν τα παιδιά να ξαναζήσουν τις ιστορίες μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Έτσι, οι τρυφερές ιστορίες του Άλεξ Σέφλερ, γεμάτες χιούμορ και ζεστασιά, συστήνουν μέσα από το παιχνίδι στα παιδιά προσχολικής ηλικίας με απλό αλλά πολύ διασκεδαστικό τρόπο έννοιες όπως η φιλία, η συγγνώμη, η ομαδικότητα.

Τα τρία γουρουνάκια
Μια διαδραστική κουκλοιστορία παιδιά 2-6 ετών
Μια μαγική βαλίτσα, τρία αγαπημένα γουρουνάκια κι ένας…κακός λύκος! Ένα πολυαγαπημένο κλασικό παραμύθι ζωντανεύει με χειροποίητες κούκλες μαρότ, πρωτότυπα αξεσουάρ, μαγικά φτερά και πολύ μουσική αναδεικνύοντας τις αξίες της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των δεσμών της αγάπης. Και όταν η παράσταση τελειώσει, τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή και ξετυλίγουν το μύθο του παραμυθιού μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Το ασχημόπαπο
του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Μια παράσταση με κούκλες μάπετ για παιδιά 2-8 ετών
Στη φωλιά της μαμάς Πάπιας, ένα «παπάκι» είναι διαφορετικό από τα άλλα…γκρίζο και ασχημούτσικο και όλοι το πειράζουν. Το ασχημόπαπο πεισμωμένο από τα πειράγματα το σκάει και ξεκινάει μια περιπλάνηση με πολλές διασκεδαστικές ανατροπές και περιπέτειες… Mια κουκλοθεατρική παράσταση με κούκλες μάπετ, μαρότ, πολύχρωμα κουστούμια και ευφάνταστα σκηνικά. Με αφορμή ένα πολυαγαπημένο παραμύθι που εξυμνεί τη διαφορετικότητα και με τη βοήθεια των εμψυχωτών της Παραμυθοχώρας, τα παιδιά, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, μπαίνουν στη θέση του Ασχημόπαπου, το συντροφεύουν στις ξεκαρδιστικές περιπέτειές του και ανακαλύπτουν ότι τελικά δεν είναι και τόσο κακό να είσαι διαφορετικός!

Η Bασίλισσα του Χιονιού
του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Το μαγικό παραμύθι του Άντερσεν ζωντανεύει με κούκλες για παιδιά 2,5-10 ετών
Στο κλασικό παραμύθι του Άντερσεν η Bασίλισσα του Xιονιού παρασύρει τον μικρό Κέυ στο παγωμένο της βασίλειο. Η αγαπημένη του φίλη Γκέρντα με οδηγό τη φιλία, την αγάπη και την καλοσύνη ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι για να τον βρει.
Σκανταλιάρικα ξωτικά, ο Ρούντολφ το ελαφάκι, ο κακός ληστής και η κόρη του και η πανέμορφη Βασίλισσα του Χιονιού θα ζωντανέψουν την ιστορία μας. Μια παραμυθένια κουκλοθεατρική παράσταση με κούκλα ανθρώπινων διαστάσεων και γαντόκουκλες.

Μουσικά Παραμύθια 
διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά 2 – 4 ετών και γονείς
Οι πιο αγαπημένες ιστορίες των παιδιών ζωντανεύουν με συνοδεία κιθάρας και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της μουσικής! Παιδιά και γονείς μαθαίνουν να παράγουν ήχους και ρυθμό χρησιμοποιώντας το σώμα τους και αυτοσχέδια μουσικά όργανα του συστήματος Orff. Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής με τραγούδια, αφήγηση, θεατροπαιχνιδίσματα και πολλή μουσική!

Εγγραφές και κρατήσεις θέσεων
Καθημερινά: 10:00 – 15:00
Σάββατο: 10:00 – 14:00

Παραμυθοχώρα
Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1
Τηλ. 2109216346, 6936655925 & 927
www.paramithohora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου