Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

«Η περαστική» του Ζαν – Πωλ Ντενιζόν στο Θέατρο Εκστάν

Ο γάλλος σκηνοθέτης Ζαν – Πωλ Ντενιζόν που τιμήθηκε από την ένωση κριτικών θεάτρου με το  Βραβείο Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου 2018  για  τη σκηνοθεσία του στις  «Καρέκλες» του Ιονέσκο που παίζονταν για δύο συνεχείς σαιζόν και επαναλαμβάνονται για λίγες παραστάσεις ακόμα στο θέατρο Εκστάν, (Σπεύσατε…!) επιστρέφει στο ίδιο θέατρο και με την ιδιότητα του συγγραφέα αυτή τη φορά.

«Η περαστική» μας διηγείται την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που ξαναβρίσκονται μετά από είκοσι χρόνια χωρισμού. Δυο πρόσωπα σε σταθερή αντίθεση ως προς το τι θέλουν να κάνουν, ανάμεσα στο  χρόνο που υπήρξαν και στο χρόνο που μεταφέρεται στο μέλλον. Θα ενωθούν οι ιδέες τους ή θα τραβήξει ο καθένας το δρόμο του; Μια σχέση κάτω από το βάρος του χρόνου. Από το γέλιο στο δάκρυ. Από συγκίνηση σε συγκίνηση.

Ένα έργο γεμάτο τρυφερότητα, ευαισθησία και χιούμορ, αφορμή για έναν προβληματισμό πάνω στην ίδια μας τη ζωή και τις αποφάσεις μας.  Είναι γραμμένο για δύο πρόσωπα, και πιο συγκεκριμένα για τους ηθοποιούς Γιάννη Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου, με το Βραβείο Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου 2018,  για  την ερμηνεία τους στις  «Καρέκλες» του Ιονέσκο.
«Η περαστική» έκανε επίσημη πρώτη στο Εκστάν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00.

Σκηνοθεσία: Ζαν - Πωλ Ντενιζόν
Μετάφραση: Ελένη Παπαχριστοπούλου
Μουσική: Γιάννης Κ. Ιωάννου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μπέτυ Λυρίτη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μαζαράκης
Φωτογραφία: Τούλα Ροδοπούλου

Με σειρά εμφάνισης στη σκηνή 
Άντρας: Γιάννης Σταματίου
Γυναίκα: Ελένη Παπαχριστοπούλου

Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο 21.00 ( Από 23/2 – 21/4/2019)
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά
Εισιτήρια:10€, 8€ (γκρουπς), 5€ (φοιτητές, άνεργοι)

Κρατήσεις: Τηλ. Ταμείου: 2130210339
Χωρητικότητα: 45 θέσεις

Θεάτρο Εκστάν:Καυταντζόγλου 5 και Πατησίων.
www.ekstaninfo.wixsite.com/ekstan
https://www.facebook.com/ekstan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου