Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Διάπλαση

Ο Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου μάς καθηλώνει με την Αντίστροφη μέτρηση, μια ιστορία μυστηρίου με υπαρξιακές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις: ο ήρωας κερδίζει πενήντα εκατομμύρια ευρώ, μαθαίνει όμως ότι έχει μόλις ένα μήνα ζωής. Φεύγοντας για τον γύρο του κόσμου με μια καινούργια γνωριμία, δεν υποψιάζεται πού θα τον οδηγήσει αυτή η περιπέτεια, καθώς τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

Στον αντίποδα, το ιστορικό μυθιστόρημα Το σταυροδρόμι των ηρώων του Νίκου Παργινού μάς μεταφέρει στην Κέρκυρα του 1716, όπου οι υπερασπιστές του νησιού δίνουν άνιση μάχη με τον τεράστιο οθωμανικό στόλο για να τον εμποδίσουν να προελάσει προς τη Βενετία. Στρατηγοί και τυχοδιώκτες, κοντέσες και καλόγεροι, χανούμισσες και ευνούχοι, μυστικιστικά χειρόγραφα, αρχαίες κατάρες και σύγχρονα θαύματα συνθέτουν τον καμβά αυτής της άνισης σύγκρουσης, που έκρινε την τύχη ολόκληρης της Ευρώπης.

ΧΡΗΣΤΟΣ Θ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Αντίστροφη μέτρηση»

Ο Αλέξανδρος Μάρκου είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος και ζει στο Παρίσι. Η τύχη τού χαμογελά όταν κερδίζει πενήντα εκατομμύρια ευρώ, την επόμενη στιγμή όμως του γυρίζει την πλάτη, καθώς μαθαίνει ότι έχει μόλις ένα μήνα ζωής. Οπλισμένος με θάρρος, ξεκινά για τον γύρο του κόσμου, γνωρίζοντας τον έρωτα και τον ίδιο τον εαυτό του δίπλα σε μια συναρπαστική γυναίκα, γεμάτη σκοτεινά μυστικά.
Και τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Από τη Βενετία ως τον Αρκτικό Κύκλο, το ταξίδι των δυο νέων θα είναι μια κατάδυση στα απώτατα μυστικά της ανθρώπινης ύπαρξης και μια περιπέτεια χωρίς ανάσα. Τα περιθώρια στενεύουν και το σασπένς κορυφώνεται, καθώς ο ήρωας, που πίστευε ότι δεν έχει τίποτα πια να χάσει, ανακαλύπτει ότι τελικά απειλείται ό,τι πολυτιμότερο είχε αποκτήσει μέχρι τότε…
*
Ο Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULΒ) και απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο.  Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, έχει συγγράψει δύο νομικά συγγράμματα και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 50 άρθρα σε ειδικά νομικά περιοδικά. Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά του: Το τέλος του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (2008), Ημιτελής εκτέλεση (2009), Αρχική θεωρία (2012) και Έγκλημα χωρίς δολοφόνο (2016) και οι ποιητικές συλλογές Θανάσιμος έρωτας (2010) και Αντεστραμμένη κλεψύδρα (2011),

ISBN 978-960-567-176-1
Σελίδες: 208, Τιμή : 12,00 €

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
«Το σταυροδρόμι των ηρώων»

1716. Οι Τούρκοι προελαύνουν προς την Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη. Ο οθωμανικός στόλος αποβιβάζει πολυάριθμα στρατεύματα στο νησί της Κέρκυρας και πολιορκεί την πόλη της. Ο αδίστακτος πασάς Τζάνουμ Κότζα ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τον Σάξονα στρατάρχη Ματθία Σχολεμβούργο σε μία από τις πιο άγριες και άνισες μάχες της εποχής. Οι γενναίοι πολεμιστές στέκονται στα χαλάσματα του αλλοτινού απόρθητου φρουρίου αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με πάθος την πόλη και να πεθάνουν μαχόμενοι.
Στο μεταξύ στο νησί έχουν βρει καταφύγιο τρεις περίεργοι φυγάδες από την Πόλη: ο Νικολός, ένας φονιάς και τυχοδιώκτης κάποτε στην υπηρεσία του Κότζα, η Ναζλή, μια χανούμισσα του χαρεμιού σημαδεμένη από μια αρχαία κατάρα, και ο Μεχμέτ, ένας βασανισμένος ευνούχος. Τα ένοχα μυστικά που κουβαλούν συνδέονται άρρηκτα με ένα μυστηριώδες χειρόγραφο που δημιουργήθηκε πέντε αιώνες νωρίτερα και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία.
Καθώς οι τύχες τους διασταυρώνονται και αλληλοδιαπλέκονται, οι ήρωές μας παρασύρονται αμείλικτα στη δίνη μιας σύγκρουσης που θα κρίνει το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης. Ένα μυθιστόρημα που ξαναζωντανεύει μια άγνωστη στους πολλούς πτυχή της κερκυραϊκής ιστορίας, που στάθηκε αποφασιστικής σημασίας για την εξέλιξη της ηπείρου μας.
*
Ο Νίκος Παργινός γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1971. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Κρεμάλα (2005), Με τον έρωτα περνάει ο καιρός, με τον καιρό περνάει ο έρωτας (2009), Το τάγμα της ελπίδας (2011) και Ο κανόνας της ορθής γωνίας (2014), τη συλλογή διηγημάτων Ο σκαλιστής των μπαστουνιών (2016) και το αφήγημα Φάρος ζωής (2017). Ζει μόνιμα στην Κέρκυρα, είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη και έναν γιο.

ISBN 978-960-567-175-4
Σελίδες: 536, Τιμή : 16,90 €

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Κυριάκος Καραΐσκος
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76, 106 80 ΑΘΗΝΑ,
ΤΗΛ.: 210-3808455, FAX: 210-3808445,
e-mail: info@diaplasibooks
www.diaplasibooks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου