Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Το βραβευμένο έργο CON στο Από Κοινού Θέατρο

Το ανατρεπτικό έργο CON που κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 2018, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 23:15.

CON

Μια δυστοπική σάτιρα, μια μαύρη κωμωδία που παίζει με τις έννοιες του 'κανονικού' και του διαφορετικού...

Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Γλύξμπουργκ προσάγεται ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Βασιλείου της Κωνολάνδης, όπου το κανονικό είναι το κωνικό, έχοντας προβεί σε πλειάδα παραβάσεων νομοθεσιών του κράτους. Πρόκειται για ένα άνθρωπο που πάσχει από μια δυσμορφία του εγκεφάλου – ο εγκέφαλός του δεν είναι CON-ικός! ̶ και η οποία του προκαλεί “παράδοξες συμπεριφορές” και “πεποιθήσεις” ̶ σκέφτεται “σφαιρικώς” ̶ με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με την εσχάτη των ποινών.

To CON , όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Μέντης (μέλος της κριτικής επιτροπής) στο προλογικό του σημείωμα, είναι ένα κείμενο με ανατροπές, χιούμορ, τραγική ειρωνεία, τρυφερότητα, ανθρωπιά αλλά και απανθρωπιά. Αφορά την εξέλιξη της σύγχρονης κοινωνίας σε ανθρώπινα όντα γενετικά προσαρμοσμένα στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αξιών, συγκεκριμένης σκέψης, συγκεκριμένων επιλογών, και προδιαγεγραμμένης συμπεριφοράς και μοντέλου ζωής, που βεβαίως εξυπηρετεί τα συμφέροντα μια άρχουσας τάξης που δεν χρειάζεται πολίτες αλλά διεκπεραιωτές προγραμμάτων. Όταν όμως ένα ανθρώπινο πλάσμα εν αγνοία του γεννιέται διαφορετικό από το κοινωνικό σύνολο, τότε αργά ή γρήγορα προκύπτει ρήξη, αφού το πλάσμα αυτό ενδέχεται με την εμφάνιση και τη συμπεριφορά του να μολύνει την άριστη λειτουργία του συστήματος…

Κείμενο: Ανθή Ζαχαριάδου και Μάριος Νικολάου
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Μπουγιούρης
Παίζουν: Γιώργος Καπηνιάρης, Δημήτρης Παπαδάκης, Ειρήνη Ιωάννου και Αχιλλέας Σκεύης.
Σκηνικά / Κοστούμια: Δήμητρα Χατζηγιάγκου

Παραστάσεις: 23,24,30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2018, στις 23:15.
είσοδος: 10 € με κρασί
διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Από Κοινού Θέατρο
Ευπατριδών 4, Γκάζι
Τ.Κ. 11854
τηλ: 211 4057249

Πριν την πρεμιέρα της παράστασης, την Παρασκευή 23/11 στις 22:45 θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του θεάτρου Από Κοινού, βιβλιοπαρουσίαση του CON, από τις εκδόσεις Όστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου