Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Performance Art Workshop "Do IT"

Το πρωτοπόρο Performance Art εργαστήριο, “Do IT”, ανοίγει τις πόρτες του σε καλλιτέχνες, ηθοποιούς, χορευτές και σε όσους θέλουν να βιώσουν τη δυναμική της performance με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και αυτοβελτίωσης τους.

Οι συναντήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Urban Creativity Space  http://suburban.gr/courses/do-it/  (μετρό Πανόρμου, Μιχαήλ Χατζηκωνσταντή 8) με εισηγήτρια την Βέρα Ιόνα Παπαδοπούλου, performance artist και σκηνοθέτη κινηματογράφου που δραστηριοποιείται στην Μόσχα, στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Έχει συνεργαστεί με την Marina Abramovic και με την Yoko Ono και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 10 ομαδικές συναντήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν θεωρία, ασκήσεις και performamces των συμμετεχόντων, με αποκορύφωμα την ανοιχτή προς το κοινό ομαδική έκθεση κατά τη λήξη του εργαστηρίου. Το Do IT αποσκοπεί τόσο στην κατανόηση της δημοφιλούς τέχνης της performance όσο και στην άμεση προσέγγιση υπαρξιακών ερωτημάτων της σύγχρονης εποχής.

Μέσα από το εργαστήριο δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να χτίσουν το δικό τους portfolio και να αξιοποιήσουν την τέχνη της performance ως μέσο έκφρασης και πηγή έμπνευσης.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τη διάρθρωση του σεμιναρίου:
690 67 095 78 - zveruko@gmail.com

Η Βέρα Ιόνα Παπαδοπούλου είναι performance artist και σκηνοθέτης κινηματογράφου που δραστηριοποιείται στην Μόσχα, στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική (Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture), σκηνογραφία (L.S.A: Laboratory of Scenography Athens), σκηνοθεσία κινηματογράφου (VGIK: All-Russian State University of Cinematography named after S.A. Gerasimov) και καλές τέχνες (MA, ICA Moscow, Institude of Contemporary Art, New Art Strategies). Έχει συνεργαστεί με την Marina Abramovic (GARAGE - Museum of Contemporary Art- Marina Abramovic – THE ARTIST IS PRESENT, 2011) και με την Yoko Ono (MOMA and GARAGE, Yoko Ono Morning Peace, 2015) και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

www.veraiona.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου