Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Βιογραφικό - Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

Η Κατερίνα Ζαχαριουδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και σπούδασε υποκριτική στη Σχολή της «Μ. Βογιατζή – Τράγκα», ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το χορό. Είναι κάτοχος διπλώματος της IDTA στο Αργεντίνικο Τάνγκο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» του Γιώργου Μπαμπινιώτη με καθηγητές τον ίδιο, τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο, τον Μάνο Στεφανίδη κ.α.

Στο θέατρο εμφανίστηκε επαγγελματικά το 2006. Έχει συνεργαστεί με θιάσους σε κεντρικά αθηναϊκά θέατρα, σε περιοδείες και σε χοροθεατρικές παραστάσεις, σαν ηθοποιός αλλά και σαν βοηθός σκηνοθέτη.

Η γνωριμία με το παιδικό θέατρο ήρθε το 2009 και έκτοτε εργάζεται σε παιδικές παραστάσεις, παράλληλα με την εκπαίδευση του παιδιού και τη γνωριμία του με τον κόσμο του θεάτρου.
Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με την οργάνωση και τη διεύθυνση παραγωγής θεατρικών παραστάσεων, με ιδιαίτερη δραστηριότητα στο Θέατρο Άλφα του Στέφανου Ληναίου, έχοντας ταυτόχρονα την ευθύνη του Θεάτρου αλλά και την επιμέλεια και οργάνωση του Αρχειακού Υλικού του "Σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου".

Το ντοκυμαντέρ «100 χρόνια Γιάννης Ρίτσος» όπου συμμετείχε το 2009, στα πλαίσια εκδηλώσεων από τη γέννηση του ποιητή, απέσπασε το 1ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Τορόντο.

Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα των Προσπέρ Μεριμέ και Ρομπέρ Τομά, έχει διασκευάσει έργα κλασικού ρεπερτορίου (Ίψεν, Μίλλερ, Τσέχωφ, Ο'Νηλ κ.α.) ενώ έχει επιμεληθεί δραματουργικά θεατρικά κείμενα.
Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Το 2013 ίδρυσε την ιστοσελίδα καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, www.nea-avlaia.gr , ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον Κινηματογραφικό Τομέα Π.Ο.Φ.Π.Α. και το ηλεκτρονικό περιοδικό «Λόγιος Ερμής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου