Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ρεσιτάλ για την Κύπρο στον Ιανό

Ένα παραμυθένιο μουσικό ταξίδι που περιλαμβάνει τραγούδια σταθμούς των σημαντικότερων Κυπρίων δημιουργών όπως ο Μάριος Τόκας και ο Μάνος Λοΐζος, μέχρι παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου.

Πιστός στο ραντεβού του με τον ΙΑΝΟ, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, καλλιτέχνης με πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα ως ερμηνευτής, μουσικός, πιανίστας, ενορχηστρωτής και δημιουργός και έχοντας ήδη στο ενεργητικό του σειρά συναυλιών και συνεργασιών με κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές, ανεβαίνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη σκηνή του Ιανού, με μια σπουδαία ομάδα βιρτουόζων μουσικών και μια καινούργια πρόταση. Μετά το "ρεσιτάλ πιάνο-φωνή" του 2016 και το "ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού" του 2017, σειρά έχει το "ρεσιτάλ για την Κύπρο" του 2018.

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για "την δική του την πατρίδα" με πρωταγωνιστές την "Αννούλα του χιονιά", τον "φαντάρο", τον "αρχηγό", το "χελιδόνι", το "δελφινάκι" και την "Ευδοκία", με ερμηνευτή "το αγόρι με τα μάτια τα μελιά". Το ταξίδι αυτό ξεκινάει από την Κύπρο, διασχίζει με το "παποράκι του μπουρνόβα", το "ακορντεόν" και μια "κουτσή κιθάρα" τον "δρόμο", τις "θάλασσες" και τα "δίδυμα φεγγάρια" και φτάνει μέχρι τα "Λαδάδικα" της "Σαλονίκης" και την "Τζαμάικα". Όλα αυτά κάτω από το "παλιό ρολόι", μια "νύχτα που θα μυρίζει γιασεμί"... "Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει"... Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στον ΙΑΝΟ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ερμηνεία: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Ενορχήστρωση - Πιάνο - Ακορντεόν: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Βιολί: Κώστας Χατζόπουλος
Βιολοντσέλο - Φωνητικά: Έλενα Παπαδημητρίου
Κιθάρα - Μπαγλαμαδάκι: Νίκος Παρασκευόπουλος
Μπουζούκι: Κώστας Ζιαμπάκας

Τοποθεσία: IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 - Αθήνα

Ημερομηνία: Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα προσέλευσης: 21.00 / Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)
και στο www.ianos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου