Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Νίκος Βατόπουλος «Walking in Athens» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μετά την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα» το επανεκδίδουν στα αγγλικά με τίτλο «Walking in Athens» σε μετάφραση Joshua Barley.

Πρόκειται για μια σειρά περιηγητικών κειμένων σε γειτονιές αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας, τα οποία δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και δίνουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα, μέσα από τα κείμενα του Νίκου Βατόπουλου, να γνωρίσει καλύτερα την Αθήνα και να περιπλανηθεί στις γειτονιές της.

Ο Νίκος Βατόπουλος, γνωστός και ως αθηναιογράφος, μέσα από αυτό το συγγραφικό εγχείρημα επιχειρεί την ακτινογράφηση της αφανούς Αθήνας, με ένα υποκειμενικό βλέμμα που συνθέτει την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την ποιητική του τοπίου, την αισθητική και τη ψυχική ανάγκη σύνδεσης με το παλίμψηστο της Αθήνας.

Ένα βιβλίο που βοηθάει τους κατοίκους της πρωτεύουσας να κατανοήσουν καλύτερα την πόλη τους, αλλά και τους επισκέπτες να νιώσουν τον παλμό της Αθήνας και να ανακαλύψουν την αθέατη πλευρά της.

Το «Περπατώντας στην Αθήνα» βραβεύτηκε πρόσφατα με το βραβείο κοινού του Public στην κατηγορία non-fiction.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου