Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

"Τα πιο αληθινά Χριστούγεννα" στο Τρένο στο Ρουφ

Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 5:00μ.μ., η ομάδα «Χείλια λένε παραμύθια» (Πέγκυ Καραγιάννη και Καλλιόπη Λιαδή) θα αφηγηθεί γιορτινά παραμύθια και ιστορίες στο ατμοσφαιρικό Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρο το Τρένο στο Ρουφ (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως) και καλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν μαζί της για να ανακαλύψουν «Τα πιο αληθινά Χριστούγεννα!».

Η Άλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο και ο Φώτης Μυλωνάς στο φλάουτο, την κιθάρα και το μαντολίνο, διανθίζουν την αφήγηση με γιορτινά τραγούδια, μελωδίες και καλαντίσματα.
Άραγε τι θα συμβεί όταν ο σάκος του Άι Βασίλη αδειάσει; όταν ένα παιδί μιλάει στο τηλέφωνο μαζί του ή όταν ένα άλλο ψάχνει στο καταχείμωνο να βρει ύφασμα για να ραφτεί η καλή φορεσιά του; Όταν ένα παιδί παει με το τύμπανο του στον κήπο του δράκου; Με τι θα φιλέψει ένας καλόκαρδος τσαγκάρης τον επισκέπτη που περιμένει τα Χριστούγεννα και πού θα συναντήσουμε την κυρά Χουχουλιά; Τι δώρα θα προσφέρει ο μικρός Δεκέμβρης στ΄αδέρφια του; Ποιο, τελίκα, είναι το ωραιότερο δώρο του κόσμου;

Παραμύθια και ιστορίες από την προφορική παράδοση και τη λογοτεχνία, γεμάτα ευχές, αφράτο χιόνι, ζεστές αγκαλιές, αρώματα μπαχαρικών και αγαπημένες μελωδίες, που φέρνουν χαμόγελο και ζεσταίνουν το πνεύμα και τις καρδιές, θα δώσουν την απάντηση, θα μελώσουν τις γιορτές και θα κάνουν αυτά τα Χριστούγεννα πιο αληθινά!

Η ομάδα αφήγησης «Χείλια λένε παραμύθια» ευχαριστεί θερμά:

τον ζωγράφο και συγγραφέα Νίκολα Ανδρικόπουλο που της έδωσε τη δυνατότητα να αφηγηθεί το παραμύθι του «Το ωραιότερο δώρο του κόσμου».
τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου και τις εκδόσεις Πατάκη που της παραχώρησαν την άδεια να αφηγηθεί το παραμύθι "Τα δώρα του Δεκέμβρη" από τη συλλογή "Τα παιδιά του Χειμώνα".

Ομάδα αφήγησης «Χείλια λένε παραμύθια»: Πέγκυ Καραγιάννη, Καλλιόπη Λιαδή
Άλκηστις Ραυτοπούλου πιάνο
Φώτης Μυλωνάς φλάουτο, κιθάρα, μαντολίνο
Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω και σε ενήλικες.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Θεατρικό Βαγόνι
Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 στις 5:00 μ.μ.
Γενική Είσοδος 10€
Διάρκεια 70 λεπτά
Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theatre/amaksostoixia-theatro-to-treno-sto-rouf/ta-pio-alithina-xristougenna/

Wagon Bar και Wagon Restaurant ανοιχτά από 8 μ.μ. έως αργά (εκτός Δευτέρας)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Free Wi-Fi / Δωρεάν Parking

 Oμάδα αφήγησης Χείλια…λένε παραμύθια

Η ομάδα αφήγησης «Χείλια… λένε παραμύθια» δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για τις ιστορίες, τη ζωή και τους ανθρώπους. Τα μέλη της πιστεύουν στη δύναμη των παραμυθιών και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε  όσους τα ακούν. Ως αφηγήτριες ελπίζουμε κι ευχόμαστε να γινόμαστε το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής μας σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση.

Συνεργασίες
Η ομάδα αφήγησης «Χείλια…λένε παραμύθια» μέχρι τώρα έχει αφηγηθεί παραμύθια σε ιδιωτικούς χώρους, σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, και φεστιβάλ. Ενδεικτικά: Φεστιβάλ Ηράκλεια 2016 (Σεπτέμβριος 2016), φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών (Οκτώβριος 2016), στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Δήμων Ωρωπού και Αυλώνας και στον Πολυχώρο Άλικο στην Αθήνα (Δεκέμβριος 2016), Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Ναύπλιο (Φεβρουάριος 2017,  2018), 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιών του Δήμου Χαλανδρίου, με αφήγηση στο θέατρο Ρεματιάς (Μάιος 2017), στο χώρο πολιτισμού «Ίδιόμελο» (2017, 2018) και αλλού.
Το καλοκαίρι του 2017 παρουσίασε τη δουλειά της στα χωριά της Χίου, καλεσμένη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και στην Κεφαλονιά, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2017, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μετά από ανάθεση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσίασε στο Μουσείο Μαστίχας, στη Χίο, την ενότητα «Ίντα θέτε να σας πω, παραμυθια από τη Χιο».
Το Δεκέμβριο του 2017 παρουσίασε την ενότητα «Νιφάδες από όνειρα, κλωστές παραμυθένιες» στο Half Note Jazz Club και στο μουσείο Λαικής Τέχνης Αγγελική Χατζημιχάλ, στην Αθήνα.  Στο ίδιο μουσείο παρουσίασε την ενότητα «Φασαρία, Ζαβολιές, Κρόταλα και Μουτζουλιές» στα πλαίσια των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων (Φεβρουάριος 2018).
Στις 19 Μαίου 2018, στα πλαίσια των εορτασμών «Νύχτες Μουσείων», παρουσίασε στο Μουσείο Μαστίχας, στη Χίο, την ενότητα «Του ουρανού τα μυστικά».

Παρουσιάσεις στο ραδιόφωνο 
Το 2017 η ομάδα μας ήταν προσκεκλημένη για να μιλήσει για τα παραμύθια και να κάνει αφήγηση, στις ακόλουθες ραδιοφωνικές εκπομπές:
• «Mνήμες των ήχων» του Κώστα Γιαννακόπουλου (2/3/17) στο Πορτοκαλί ραδιόφωνο
• «Πλανόδιες μουσικές» του Κώστα Θωμαίδη (20/3/17) στο Κόκκινο, 105,5 fm
• Εκπομπή για την ελληνική παράδοση της Φεβρωνίας Ρεβύνθη (28/3/17) στην ERT Open
• «Αναζητώντας τον απολεσθέντα ήχο» της Όλγας Παπά (2/5/17) στο Τρίτο Πρόγραμμα
• «Tης ψυχής μου το χώμα» του Άγγελου Σταθόπουλου (27-29/6/17) στη Φωνή της Ελλάδας
• «Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι» του Μάνου Τσιλιμίδη (24/7/17) στον Real FM 97,8
• «Στο αυτί του δράκου» της Νένας Γεωργιάδου (17/12/17) στο Πόντος Radio
• «Τα ξωτικά της παράδοσης» της Μαρίας Κουτσιμπίρη (26, 28/12/17) στο Δεύτερο Πρόγραμμα
Σελίδα στο FB: https://www.facebook.com/xeilialeneparamithia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου