Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ginger Creepers: H THEATER BAND των Γρηγόρη Χατζάκη και Χρήστο Καπενή

Μια νέα καλλιτεχνική συνεργασία ξεκινάει μεταξύ του σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη και του ηθοποιού Χρήστου Καπενή έπειτα από την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους στο θεατρικό έργο “Ρίτα, Ντύλαν, Φαίδρος και Φάμκε” του Αύγουστου Κορτώ σε σκηνοθεσία-διασκευή Γρηγόρη Χατζάκη που αναμένεται να συνεχιστεί τον Οκτώβρη στο Σύγχρονο Θέατρο.

Η νεοσύστατη “θεατρική μπάντα”, οι Ginger Creepers, με βασικό γνώμονα το πειραματικό θέατρο και βαδίζοντας στα μονοπάτια του σουρεαλισμού, του μαγικού ρεαλισμού και της μινιμαλιστικής αισθητικής, έχει στόχο την δημιουργία νέων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από αντισυμβατικές τεχνικές αφήγησης και δραματοποίησης, όπου η δημιουργική διαδικασία αλληλεπιδρά με το αποτέλεσμα.

“Ο όρος "μπάντα" παραπέμπει στην έννοια της καλλιτεχνικής "ομάδας" σημειώνουν “και λειτουργεί συγγενικότερα με τη διαδικασία δουλειάς μιας μουσικής μπάντας ως προς την αναζήτηση, την αλληλοσυμπλήρωση, την προσωπική και κοινή εξέλιξη, την αυτοακύρωση και επαναδιαπραγμάτευση.”

Το πρώτο τους θεατρικό project, “Ο ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ” -ένα live theater experiment- έρχεται τον Οκτώβριο στο Bios.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ
Περισσότερες πληροφορίες στην προσωπική ιστοσελίδα : Γρηγόρης Χατζάκης
Γνωστός για τις αντισυμβατικές του αναγνώσεις και τις πειραματικές προσεγγίσεις του, O Γρηγόρης Χατζάκης ασχολείται με τη σκηνοθεσία, την υποκριτική και τη συγγραφή τα τελευταία 12 χρόνια. Από τα on the road "Φτερά του Έρωτα" σε αστικό λεωφορείο, έχει σκηνοθετήσει μέχρι σήμερα πάνω από 25 θεατρικές παραστάσεις με πιο πρόσφατες το "Ρίτα & Ντύλαν & Φαίδρος & Φάμκε" -διασκευή και σκηνοθεσία στο νέο ακυκλοφόρητο έργο του Αύγουστου Κορτώ-, τη "Μηχανή Άμλετ", τον "Πατέρα", τη "Rebeeecca", ενώ έχει κινηματογραφήσει και μουσικά video clip των Γιάννη Ζουγανέλη, Ησαΐα Ματιάμπα, Ραλλία Χριστίδου, Γιώργο Μαργαρίτη, κ.ά. Τέλος, έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Όστρια, με τίτλο «Το Βρήκα».
Eίναι απόφοιτος του International Baccalaureate της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου και της Σχολής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γ. Αρμένη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΝΗΣ
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Από το 2010 εργάζεται ως ηθοποιός-performer, στον χώρο του θεάτρου, του χορού και του κινηματογράφου. Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, χορογράφους και εικαστικούς. Έχει εργαστεί για το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο Ακροπόλ, το Σύγχρονο Θέατρο, το Θέατρο επί Κολωνώ, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου