Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου παρουσιάζει την Δευτέρα 3 Ιουλίου στο Αίθριο Θέατρο (Λ. Κηφισίας 219) ένα πρόγραμμα με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη, με ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα και τη Ζωή Παπαδοπούλου.

Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης  καλλιτεχνικής αξίας.
Στη συναυλία θα ακουσθούν τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, επαναστατικά, αλλά και λυρικές, μελαγχολικές εξαίσιες μελωδίες του συνθέτη.

Ερμηνεύουν οι Κώστας Μακεδόνας, Ζωή Παπαδοπούλου

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Γιάννης Μπελώνης, πιάνο
Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι
Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι
Ξενοφών Συμβουλίδης, πνευστά
Βαγγέλης Κονταράτος, κιθάρα
Αρτέμης Σαμαράς, βιολί, βιόλα
Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν
Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο
Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς
Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης, Θανάσης Καρασαρίνης

Ώρα Έναρξης:  21:00
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ
Για τους κατόχους Artemis Card 5 ευρώ

Διάρκεια: 2ώρες και 15 λεπτά

Προπώληση Εισιτηρίων:
Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9
www.viva.gr  και στο τηλ. 11876
MediaMarkt, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης,
Viva Spot στο Σύνταγμα (7 μέρες την εβδομάδα 09.00 - 21.00)
Στην Λεωφ. Κηφισίας 219 - Αίθριο Θέατρο την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας.

www.festivalmaroussi.gr
http://facebook.com/festivalmaroussi
http://twitter.com/festivalmaroussi

Διοργάνωση:
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου
τηλ: 213 2038200

Υπεύθυνος Επικοινωνίας Φεστιβάλ Αμαρουσίου: Αντώνη Κοκολάκης
email: kokolakispr@yahoo.gr & kokolakispr@gmail.com

Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του συνθέτη, γνώστες του έργου του. Η πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας έγινε στο Θέατρο Αιξωνή της Γλυφάδας, τον Ιούνιο του 1997. Έκτοτε, η Ορχήστρα πραγματοποίησε πολλές συναυλίες, συμπράττοντας με καταξιωμένους αλλά και με νεότερους καλλιτέχνες.
Έχει δώσει συναυλίες σε θέατρα, μουσικές σκηνές, γήπεδα και ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα μέχρι τα πλέον απομακρυσμένα χωριά της επικράτειας, καθώς και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Επί πλέον, έχει οργανώσει και  έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, σε συνεργασία με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες, συχνά υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Ακόμη, η Ορχήστρα συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την ειρήνη, την καταπολέμηση του ρατσισμού και των ναρκωτικών, τους φυλακισμένους, την οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα», έχοντας ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα κοινωνικά θέματα.
Στόχος της Ορχήστρας είναι η ανάδειξη του συνολικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη και  προσπαθεί να τον επιτύχει με ποικίλους τρόπους, όπως συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ηχογράφηση δίσκων. Επίσης, είναι η προβολή και η εξοικείωση του έργου σημαντικών ποιητών, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο  Οδυσσέας  Ελύτης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης και πολλών άλλων. Τέλος, είναι η προσπάθεια να αναδειχθεί η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των λαϊκών και λυρικών έργων με τη συμφωνική μουσική του συνθέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου