Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκινούν οι εγγραφές στο εργαστήρι θεάτρου "Ο Κύκλος της Μελπομένης"

Ξεκινούν οι εγγραφές ενηλίκων, εφήβων και παιδιών στο εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού Αννέτας Κορτσαρίδου «Ο κύκλος της Μελπομένης». Μετά από έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, κατά τον οποίο το τμήμα ενηλίκων παρουσίασε «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, «Ο κύκλος της Μελπομένης» επιστρέφει με νέα ομάδα συνεργατών, ανανεωμένο πρόγραμμα και πολλή διάθεση για δημιουργία.

Στο εργαστήρι λειτουργούν τρία τμήματα, ενηλίκων, εφήβων (13-17 ετών) και παιδιών (6-12 ετών). Στόχος του παιδικού τμήματος είναι η ανάπτυξη των εκφραστικών μέσων των παιδιών και η καλλιέργεια της φαντασίας τους, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες όπως το θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, η μουσική, ο χορός και το τραγούδι, η δημιουργική ανάγνωση και γραφή, η ζωγραφική και οι καλλιτεχνικές κατασκευές, με σημείο εκκίνησης γνωστά λογοτεχνικά κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Στο εφηβικό τμήμα έμφαση δίνεται στην εξωστρέφεια και την επικοινωνία με τον άλλον, μέσα από ασκήσεις πάνω σε συγκεκριμένα θεατρικά κείμενα, αλλά και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και κινησιολογίας. Από φέτος, στο πρόγραμμα του εφηβικού τμήματος εντάσσεται και η προετοιμασία μιας παράστασης στο τέλος της χρονιάς, η οποία θα παρουσιαστεί σε θέατρο της πόλης δίνοντας την ευκαιρία στους εφήβους να δουλέψουν σαν ομάδα και να γευτούν την εμπειρία της παρουσίασης μιας ομαδικής δουλειάς μπροστά σε κοινό.

Στο επίκεντρο του τμήματος ενηλίκων, τέλος, βρίσκεται το θεατρικό κείμενο, το οποίο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να ζωντανεύουν μέσα από ατομικούς και ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι μαθητές/μαθήτριες δουλεύουν πάνω σε συγκεκριμένο θεατρικό έργο επιλογής της Αννέτας Κορτσαρίδου, το οποίο, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να παρουσιάσουν στο τέλος της χρονιάς.

Όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους μέσα από το θέατρο και να μπουν στον κύκλο της Μελπομένης, μπορούν να συμμετέχουν στο Open Circle Day που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 (18:00-22:00) στον χώρο του εργαστηρίου (Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου). Στόχος του event είναι η γνωριμία με τον χώρο, την ηθοποιό Αννέτα Κορτσαρίδου και τη μέθοδο διδασκαλίας της, καθώς και η λεπτομερής ενημέρωση για όλα τα τμήματα που θα λειτουργήσουν τη νέα χρονιά. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα ανοιχτά μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Open Circle Day, παίρνοντας μια γεύση από όσα συμβαίνουν στον κύκλο της Μελπομένης, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 2310 860 004. Οι ώρες των ανοιχτών μαθημάτων είναι:

18:30 – 19:15 παιδιά
19:30 – 20:15 έφηβοι
20:30 – 21:15 ενήλικες

Λίγα λόγια για το εργαστήρι θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης»

Το εργαστήρι θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης» δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί έναν νέο σταθμό στη θεατρική διαδρομή της ηθοποιού Αννέτας Κορτσαρίδου.

Μετά από μια πολυποίκιλη καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η Αννέτα πήρε την απόφαση να παίξει έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους στη ζωή της, αυτόν της δασκάλας. Σε έναν καλαίσθητο χώρο φτιαγμένο με μεράκι, η Αννέτα μοιράζεται τη γνώση, την εμπειρία και πάνω από όλα τη βαθιά αγάπη της για το θέατρο με όλους όσοι αναζητούν να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους μέσα από «μεγάλα» κείμενα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αξιοποιώντας τη δύναμη του θεάτρου που λέγεται κείμενο, όραμα της Αννέτας και στόχος του εργαστηρίου είναι οι διδασκόμενοι να κατακτήσουν την προσωπική σύνδεση με το λογοτεχνικό/θεατρικό κείμενο και τους χαρακτήρες και να καταφέρουν να πουν μέσα από τα λόγια ενός άλλου τη δική τους ιστορία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να εκπληρώσουν την ανάγκη τους για προσωπική έκφραση.

Στοιχεία επικοινωνίας 
Διεύθυνση: Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου, 546 45, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες/εγγραφές: 2310 860 004
Website: www.melpomenicircle.gr
E-mail: info@melpomenicircle.gr & kortsaridou@gmail.com
Επίσημη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/MelpomeniCircle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου