Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

«Το Ευχαριστημένο» στο Θέατρο Πορεία

«Ψεύτρα ζωή…»
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του, Το Ευχαριστημένο – το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση που απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω το 2009 – επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία στις 21 Σεπτεμβρίου και για 13 μόνο παραστάσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη & Κυριακή 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 21:00

Μη χάσετε την ευκαιρία να αποκτήστε τα εισιτήριά σας με έκπτωση προπώλησης 25% έως και την ημέρα της πρεμιέρας!

 ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«…Μια σκηνοθεσία
που καταθέτει πολύ προσεκτικά, δίχως μελοδραματισμούς, ένα πορτρέτο-ψυχογράφημα για
κάθε χαρακτήρα του έργου.»

Μαρία Κρύου, Αθηνόραμα ****

«Ο Χρήστος Μαλάκης ερμηνεύει τον Καραγάτση και του «μοιάζει» με τρόπο σχεδόν μεταφυσικό… μεστή και ουσιαστική [η] γιαγιά της Σμαράγδας Σμυρναίου…, η Νίκη της Ειρήνης Δράκου, μια φιγούρα βγαλμένη πραγματικά από τον κόσμο της τέχνης… Η παράσταση στο Πορεία δεν είναι καθαρό θέατρο: είναι μια γυμνή φέτα ζωής επί σκηνής, μια τολμηρή προσωπική μαρτυρία. Γι’ αυτό και έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία και αξία.»

Μυρτώ Λοβέρδου, TA ΝΕΑ

«Σπουδαία εργασία της Έρις Κύργια - μεταξύ άλλων όφειλε να μεταποιήσει σε σκηνική πράξη το χωρίς πλοκή πρωτότυπο.
Ο Δημήτρης Τάρλοου παρεμβάλλει το πέπλο της ανάμνησης και την αισθητική του ονειρικού θεάτρου.
Στο Πορεία, όταν το θέατρο υπηρετεί την "πραγματικότητα", παρεμβάλλει ένα φίλτρο ονείρου.»

Γρηγόρης Ιωαννίδης, Εφημερίδα των Συντακτών

«Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθέτησε την παράσταση, ακολουθώντας την υποκειμενική επιταγή της μνήμης και παρουσιάζοντας ευφυώς τα γεγονότα μέσω του «πέπλου» της και σύμφωνα με τις υποκειμενικές διαστάσεις που δίνει σε πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα, χαρίζοντας στον θεατή μια ολοκληρωμένη πραγματική και φανταστική άποψη του κόσμου της Μαρίνας Καραγάτση και αφήνοντας τον τελικά, να συμπληρώσει με την δική του υποκειμενική κρίση την προσωπική, αλλά βαθιά και ουσιαστικά ανθρώπινη ιστορία της συγγραφέως. Οι ηθοποιοί υποδύθηκαν τους ρόλους αναδεικνύοντας τις προσωπικότητες και τις ιστορίες των ηρώων με τις πιο βαθιές και φωτεινές τους αποχρώσεις σε μια παράσταση που ξεκινά από μία προσωπική υπόθεση για να φτάσει σε μία ανθρώπινη αλήθεια: Η ζωή δεν είναι ούτε ωραία, ούτε άσχημη. Η ζωή είναι γεγονότα, κίνηση, αισθήματα, συναντήσεις και άνθρωποι.»

Ήβη Βασιλείου, CUE.gr
«Η οδυνηρή αγρύπνια και ο μεγάλος ύπνος. Η καλλιτεχνική δημιουργία και η αδυσώπητη αλήθεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου