Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Θέατρο Τ - Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός 2018 - 2019

Πλούσιο και με σημαντικές συνεργασίες θα είναι και φέτος, πέμπτο χρόνο της λειτουργίας του, το πρόγραμμα του Θεάτρου Τ, όπου έως και την Κυριακή των Βαΐων θα παρουσιαστούν στη σκηνή του εννέα παραστάσεις, τρεις παραγωγές της θεατρικής ομάδας PassaTempo (Γυάλινος Κόσμος του Tennessee Williams σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, Φιλονικία του Marivaux σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου και Ψευδαισθήσεις του Ιβάν Βιριπάγεφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου) και έξι φιλοξενούμενες.

Η αυλαία ανοίγει στις 21 Σεπτεμβρίου, με μια συλλογική δουλειά από το Σύγχρονο Θέατρο Πρόταση σε συνεργασία με το 11 Grey Studio πάνω στις Βάκχες του Ευριπίδη. Στις 12 Οκτωβρίου επιστρέφει η περσινή μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Τ, Γυάλινος Κόσμος του Tennessee Williams σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με την έξοχη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντα, ενώ τον Νοέμβριο υποδεχόμαστε, για τρίτη συνεχή χρονιά, τη βραβευμένη καλλιτεχνική ομάδα Κοπέρνικος που επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με την ολοκαίνουρια παιδική παράσταση Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή. Τον Δεκέμβριο τη σκυτάλη παίρνει το Σεράγεβο 1914 – Μου είναι μικρός αυτός ο τάφος της Μπιλιάνα Σερμπλιάνοβιτς από τη θεατρική ομάδα Ars Moriendi σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, που παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2018, σε πανελλήνια πρώτη, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, κερδίζοντας κοινό και δημοσιογράφους. Το 2018 κλείνει με τη Φιλονικία του Marivaux, τη νέα επιχορηγούμενη από το ΥΠΠΟ παραγωγή του Θεάτρου Τ, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου.

Παράλληλα με τη Φιλονικία, από τις αρχές Ιανουαρίου προστίθεται το Τρίο σε μι μπε μολ του Ερίκ Ρομέρ, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου η Μαίρη Ανδρέου σκηνοθετεί τον Σπύρο Σαραφιανό στη Βρωμιά του Ρόμπερτ Σνάιντερ. Δύο ακόμα παραστάσεις θα παρουσιαστούν ως το Πάσχα: οι Εκατό λέξεις για το χιόνι της Tatty Hennessy από τη θεατρική ομάδα mammals σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κωχ, μία από τις νικήτριες παραστάσεις του Off-Off Athens Festival 2018 που θα φιλοξενηθεί όλη τη σεζόν στο Black Box του Θεάτρου Επί Κολωνώ, και η τρίτη παραγωγή του Θεάτρου Τ, οι Ψευδαισθήσεις του Ιβάν Βιριπάγεφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων του Θεάτρου Τ για τη σεζόν 2018 – 2019:

21 – 30 Σεπτεμβρίου 2018
Βάκχες του Ευριπίδη, από την ομάδα Σύγχρονο Θέατρο Πρόταση σε συνεργασία με το 11 Grey Studio. Σκηνοθεσία: Στέλιος Βραχνής

Από 12 Οκτωβρίου 2018
Γυάλινος Κόσμος του Tennessee Williams, από τη θεατρική ομάδα PassaTempo. Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή (παραγωγή Θεάτρου Τ)

Από 11 Νοεμβρίου 2018
Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή, από την καλλιτεχνική ομάδα Κοπέρνικος. Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής

7 – 16 Δεκεμβρίου 2018
Σεράγεβο 1914 – Μου είναι μικρός αυτός ο τάφος της Μπιλιάνα Σερμπλιάνοβιτς, από τη θεατρική ομάδα Ars Moriendi. Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας

Από 25 Δεκεμβρίου 2018
Φιλονικία του Marivaux, από τη θεατρική ομάδα PassaTempo. Σκηνοθεσία: Πάνος Δεληνικόπουλος (παραγωγή Θεάτρου Τ επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού)

7 – 22 Ιανουαρίου 2019
Τρίο σε μι μπε μολ από τον θίασο Βακτηρία. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Μπαμπατζάνης

4 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου 2019
Βρωμιά του Ρόμπερτ Σνάιντερ με τον Σπύρο Σαραφιανό. Σκηνοθεσία: Μαίρη Ανδρέου

Από 1 Μαρτίου 2019
Ψευδαισθήσεις του Ιβάν Βιριπάγεφ, από τη θεατρική ομάδα PassaTempo. Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος (παραγωγή Θεάτρου Τ)

11 – 26 Μαρτίου 2019
Εκατό λέξεις για το χιόνι της Tatty Hennessy, από τη θεατρική ομάδα mammals. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου