Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Νέα κυκλοφορία cd Στάθης Αρτινός - O Κύκλος

"Ύψωσε το όνειρο μπροστά και αν έχεις δίψα ζήσε!"

Ο Στάθης Αρτινός γνωστός από τα αγαπημένα τραγούδια "Όταν ο ήλιος πάψει να ανατέλλει" και "Οι άγγελοι μαθαίνουν να πετάνε", παρουσιάζει από την Final Touch, την τρίτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Ο Κύκλος».

Η νέα του δουλειά ηχογραφήθηκε σε στούντιο των Ιωαννίνων και υπήρξε αποτέλεσμα συνεργασίας με καταξιωμένους μουσικούς της πόλης αλλά και με νέα παιδιά από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ  Άρτας.

Το album του περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια, με επιρροές από τη σύγχρονη εναλλακτική τραγουδοποιία και στοιχεία από την παραδοσιακή και ροκ μουσική, σε στίχους και μουσική του ιδίου, συνυφασμένα με προσωπικές στιγμές και με τη μάχη που δίνει ο άνθρωπος στη ζωή του για κάθε του όνειρο, για τον έρωτα, για την απώλεια, για τη λύτρωση.

Συμμετέχουν ως ερμηνευτές η Νικολέτα Ιεροδιακόνου από την Κύπρο και ο Πέτρος Αντωνίου από την Πάργα στα  ντουέτα «Αυτό Λοιπόν» και «Μάθε να Ξυπνάς», αντίστοιχα.
Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Πάνος Παπακώστας. 

Ο δίσκος με το συμβολικό τίτλο «Ο Κύκλος» ξεκινάει και τελειώνει με το ίδιο τραγούδι, που ονομάζεται "Δίψα", το οποίο έχει δύο διαφορετικά φινάλε. Στο δίσκο συμπεριλαμβάνονται και τα singles «Άραχθος ή Αχέροντας» και «Ο Έρωτας», που πρωτοκυκλοφόρησαν το 2016.
Ο δίσκος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο μουσικό στέκι "Λιόσπορος" (Λακωνίας 1 και Παλαμηδίου, τηλέφωνο: 2104212232) στον Πειραιά την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου!

Download link σε mp3: https://we.tl/gckV3aPeBo
Download link σε wav: https://we.tl/76QxHbfHZY

Λίγα λόγια για τον Στάθη Αρτινό
Ο Στάθης Αρτινός είναι ένας αυτοδίδακτος τραγουδοποιός με ευρύ φάσμα επιρροών. Η μουσική του πορεία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2004 μέσα από το πρώτο του cd single με τίτλο «Οι Άγγελοι Μαθαίνουν να Πετάνε» που περιείχε το ομώνυμο τραγούδι και το «’Οταν ο Ήλιος θα Πάψει να Ανατέλλει».

To 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο του δίσκο με τίτλο «Οι Λέξεις»  ενώ η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «'Ογδοη Μέρα» κυκλοφόρησε το 2012.

Ο Στάθης Αρτινός με καταγωγή από την Άρτα, τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στα Γιάννενα τραγουδώντας σε μουσικές σκηνές και σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στην Κύπρο ακολουθώντας τον δικό του ξεχωριστό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου