Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η Άποψή μας για την παράσταση «Το ελεύθερο ζευγάρι» στο θέατρο Μπέλλος

Στο θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα παρουσιάζεται «Το ελεύθερο ζευγάρι», ένα έργο των Ντάριο Φο- Φράνκε Ράμε, σε μία ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

Ένα ζευγάρι σε έναν… ελεύθερο γάμο, με απιστίες, ζήλια, απόπειρες αυτοκτονίας, αγάπη. Μία εξομολόγηση των συζυγικών τους προβλημάτων με άφθονο γέλιο, απρόοπτα και συγκινήσεις. Προσαρμοσμένη στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και με έντονη αυτοσαρκαστική διάθεση, η κωμωδία των Ντάριο Φο- Φράνκε Ράμε κρατά ευχάριστη συντροφιά στους θεατές οι οποίοι μέσω των ευτράπελων των δύο συζύγων ταυτίζονται και διασκεδάζουν.

Ο Γιώργης Κοντοπόδης, απολαυστικός, με ερμηνευτική ευελιξία, ιδιαίτερα στα αυτοσχεδιαστικά μέρη προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις του κοινού, σε συνδυασμό με την πληθωρικότητα της ταπεραμεντόζα Νίτσας Μαμουζέλου. Το πετυχημένο δίδυμο καταφέρνει να χαρίσει γέλιο και να αποσπάσει τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των θεατών.

Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια από τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο χαρακτηρίζονται από cult στοιχεία που θυμίζουν έντονα δεκαετία του ’80, κι όμως δένουν σε μία ξεχωριστή αισθητική που λειτουργεί ως χαλί για μία σειρά έντονα κωμικών καταστάσεων. Γρήγορη ροή, εύστοχο χιούμορ και προσιτότητα.

Συνοψίζοντας, ένα «ελεύθερο» ζευγάρι μάς φιλοξενεί και μοιράζεται μαζί μας αμφίδρομα τα προβλήματά στον γάμο του. Με ιδιαίτερο χιούμορ, αυτοσχεδιασμό και διάδραση ο Γιώργης Κοντοπόδης και η Νίτσα Μαμουζέλου καταφέρνουν μέσα από την σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου να προσφέρουν άφθονο γέλιο και να διασκεδάσουν τους θεατές.

Πληροφορίες για την παράσταση στον παρακάτω σύνδεσμο: http://quintatheater.blogspot.gr/2017/12/blog-post_71.html#more

Της Μαρίας-Ελπινίκης Ζαφειράκη, 25/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου