Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Καταχειροκροτήθηκε ο «Ερωτόκριτος» στην μεγάλη περιοδεία στην Κρήτη

Καταχειροκροτήθηκε ο «Ερωτόκριτος» στην μεγάλη περιοδεία του στην Κρήτη, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα!

Πρόκειται για το αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας και το σημαντικότερο έργο του ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου "Ο Ερωτόκριτος" σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου κρητικού σκηνοθέτη Μενέλαου Τζαβέλλα.

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα, ο «Ερωτόκριτος» επέστρεψε στην γενέτειρά του, την Κρήτη και έκανε μία μεγάλη και επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Κρήτη, αποτελώντας το σημαντικότερο και το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός για το νησί, αυτό το καλοκαίρι!
Ο κρητικός λαός αγκάλιασε με μεγάλη θέρμη το «παιδί» του, τον «Ερωτόκριτο«, δείχνοντας έτσι το δέσιμο του με την παράδοση και την αγάπη του για το θέατρο. Ο «Ερωτόκριτος» πέρασε από τις σημαντικότερες πόλεις της Κρήτης, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσιάζοντας το κρητικό κοινό!
Ο κρητικός λαός απήλαυσε την παράσταση, χαρίζοντας το πιο ζεστό του χειροκρότημα στους συντελεστές της παράστασης και συγκεκριμένα στην  Νέλλη Γκίνη (παραμάνα), Χάρη Σώζο(Βιτσέντζος Κορνάρος), στον  Στάθη Γκάτση (Ερωτόκριτος),  Χριστίνα Γκιντώνη (Αρετούσα),  Κωνσταντίνο Τζέμο (Βασιλιάς-πατέρας Αρετούσας) και στον Ηλία Νομικό (Πολύδωρος).
Την παράσταση «έντυσε» μουσικά ο νεαρός  Λυράρης Γιάννης Παναγακόπουλος, ο οποίος έπαιξε κριτικό Λαούτο και τραγούδησε τον Ερωτόκριτο!

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας, Προσαρμογή κειμένου από το πρωτότυπο κείμενο του Β.Κορνάρου: Έφη Τζαβέλλα-Μενέλαος Τζαβέλλας, Βοηθός σκηνοθέτη: Όλγα Μουργελά, Σκηνικά: Νεοκλής Αράπογλου,Κοστούμια: Μάκης Καρράς Βοηθός Παραγωγής: Ιουλία Μπαστάκη – Ευαγγελία Φιλιπποπούλου
Παραγωγή: Γιώργος Σουρλής
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννα Σουρλή

Ευχαριστουμε την Αλικη Δαναλη για την  επικοινωνία της παραστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου