Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Θέατρο Φούρνος - Τότε και Τώρα

Θέατρο φούρνος
Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 114 72
2106460748
Ο Φούρνος της δεκαετίας 30-40.
Φανταστείτε την Μαυρομιχάλη και την γύρω περιοχή χωρίς άσφαλτο με ελάχιστα αυτοκίνητα και με νεοκλασικές κατοικίες. Φανταστείτε παιδιά στον δρόμο, ποδήλατα, μπάλες, “γείτονες”. Το στέκι ήταν μπροστά στο ΦΟΥΡΝΟ και όταν έπεφτε το σκοτάδι οι βιτρίνες και η μεγάλη ταμπέλα του με τις λάμπες φθορίου δημιουργούσαν μια μαγική λαμπερή εικόνα. Στις 9 το βράδυ που έκλεινε ο Φούρνος η παρέα διαλυόταν.

Φανταστείτε μέσα στον Φούρνο έναν κόσμο γεμάτο κουλούρα, γλυκά, καραμέλες, σουσάμι, ζάχαρη άχνη, μηχανήματα, μυρωδιές, και μαγική θαλπωρή τον χειμώνα Οι διηγήσεις των μεγάλων...όλοι οι πελάτες με τα μικρά τους ονόματα...γλέντια το βράδυ, ένα μαγικό ακορντεόν και πολύς χορός. Αυτές οι αισθήσεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην σημερινή λειτουργία του.

Ο Φούρνος από το 1992 έως σήμερα
...μετατράπηκε σε ένα μικρό καταφύγιο μικρών και ανεξάρτητων καλλιτεχνικών προτάσεων, σχεδόν το πρώτο εκείνη την εποχή. Σύντομα πρόβαλε και δημιούργησε δράσεις για τη θετική αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Έκανε το πρώτο φεστιβάλ για τις νέες τεχνολογίες, την πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση, δημιούργησε ένα διεθνές δίκτυο, διασταύρωσε την παράδοση (θέατρο, αφήγηση κλπ.) με τις προηγούμενες τεχνολογίες, έκανε πολλές παραγωγές βίντεο τέχνης και πολυθεαμάτων και βοήθησε πολλούς νέους καλλιτέχνες.

Ο ΦΟΥΡΝΟΣ και η ομάδα του συνεχίζουν με την ίδια όρεξη τη δράση του και το πολιτιστικό του έργο.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου