Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Άποψή μας για την παράσταση "Jeronimo Space: Το κυνήγι των Σούσι"

Οι Ζήσης Ρούμπος και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν δώσει εδώ και χρόνια τα διαπιστευτήριά τους στην κωμωδία.  Ο Ζήσης μέσα από παραστάσεις όπου κυριαρχούσε το σωματικό θέατρο, αλλά και από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση έχει αποκτήσει ένα σταθερό και φανατικό, θα τολμούσα να πω, κοινό.  Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μετά το κωμικό μπουμ όπου συνεργαζόταν με τον Ζήση, αλλά και τις κοινές τους περιπέτειες στον κόσμο των "Άσφαιρων", αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει και να συμπρωταγωνιστήσει μαζί του στην διαστημική οδύσσεια Jeronimo Space: Το κυνήγι των Σούσι.

Το Jeronimo Space είναι μία κωμωδία επιστημονικής φαντασίας.  Και ναι, όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται υπάρχει και τέτοιο είδος στα Αθηναικά θεατρικά δρώμενα εν έτη 2017.  Χωρίς σκηνικά, χωρίς περιττά φτιασίδια αλλά με πολύ κέφι και φαντασία τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί στήνουν μία καταδίωξη στο διάστημα μέσα από μαύρες τρύπες, σε άλλους πλανήτες και γαλαξίες στο κυνήγι ενός διαγαλαξιακού δολοφόνου.  Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ο έρωτας.

O Τζερόνιμο Μένσουες Καλτσώνης (Ζήσης Ρούμπος) ένας όχι ιδιαίτερα πετυχημένος κυνηγός κεφαλών με ελληνικές ρίζες, προσπαθεί να ανακαλύψει τον δολοφόνο του διαγαλαξιακού αυτοκράτορα έναντι μεγάλης αμοιβής.  Αντίπαλός του στο κυνήγι η Λούνα (Σωσώ Χατζημανώλη) η οποία φαίνεται να έχει ένα μυστηριώδες παρελθόν μαζί του.  Σύμμαχός του ο αστυνόμος Μπόζο και το βικτωριανό του ρολόι (Γιώργος Αγγελόπουλος) και μέσα σε όλα αυτά η Σούσι ιέρια νίτζα Έικο (Ναταλι Δήμου) που θα τον φέρει μπροστά σε μεγάλους κινδύνους.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σκηνοθετεί τον εαυτό του και τους υπόλοιπους ηθοποιούς με μεγάλη φαντασία και ευρυματικότητα.  Χωρίς κανένα πρόσθετο μέσο παρά μόνο με τις διαστημικές τους στολές και τα gadget τους ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους - πολλές φορές και μηχανές, χορογραφημένοι σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το κείμενο του Ζήση Ρούμπου είναι το πιο δυνατό χαρτί της παράστασης.  Έχει ένα ξεχωριστό, ιδιαίτερο, δικό του χιούμορ που πολλές φορές στηρίζεται και στον αυτοσχεδιασμό μέσα από τις ατάκες των συμπρωταγωνιστών του.  Αυτή την φορά έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο δικό του λεξιλόγιο το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αληθινό.  Το κωμικό του ταλέντο είναι αδιαπραγμάτευτο και αυτή την φορά ξεπερνάει τον εαυτό του.

Συνταξιδιώτες τους σε αυτό το ταξίδι η Νάταλι Δήμου και η Σωσω Χατζημανώλη.  Δύο νέες κοπέλες, εξαιρετικές ηθοποιοί και οι δύο, που συμπληρώνουν αριστοτεχνικά το παζλ.   Όσο και αν φαίνεται δύσκολο να ακολουθήσουν τους Ρούμπο και Αγγελόπουλο καταφέρνουν και με το παραπάνω να σταθούν επάξια δίπλα τους.

Το Jeronimo Space είναι μια sci-fi κωμωδία 75 λεπτών (και όχι 70) που θα σε ακολουθεί για καιρό και θα ανυπομονείς για να γίνει τριλογία.  Καλό σας ταξίδι και καλό κυνήγι.

Πληροφορίες για την παράσταση:
http://quintatheater.blogspot.gr/2017/01/jeronimo-space.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου