Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Βιογραφικό - Δώρα Πανταζοπούλου

Η Δώρα Πανταζοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1988. Μικρή ήθελε να γίνει αρχαιολόγος, μετά αποφάσισε πως είναι πολύ δύσκολη δουλειά και είπε να βρει κάτι άλλο να παιδεύει πιο πολύ το μυαλό της. Άνοιξε μαζί με την μητέρα της το 2007, στο Χαλάνδρι, ένα μουσικό καφέ μπαρ με live βραδιές. Είναι απόφοιτος του τμήματος κοινωνικής ανθρωπολογίας της Παντείου, ηθοποιός και ανήσυχο πνεύμα.
Η πρώτη της επαφή με το θέατρο ήταν όταν πήγαινε νήπιο ακόμα όπου της δόθηκε ο ρόλος της κακιάς συζήγου στον “Κατά φαντασίαν ασθενή” του Μολιέρου. Καθώς έτριβε λοιπόν τα χεράκια της πάνω απ το κεφάλι του -όπως νόμιζε- ετοιμοθάνατου συζήγου της, μια σπίθα άναψε και δεν έσβησε ποτέ. Στο σχολείο παρακολουθούσε το θεατρικό εργαστήρι και συμμετείχε το 2006 στην παράσταση “Φοιτηταί” του Γρηγόριου Ξενόπουλου στα Δημοτικά θέατρα Πεύκης και Ηρακλείου.
Το 2013 αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Παράλληλα από το 2008 μέχρι το 2011 ήταν σπουδάστρια στο “Θέατρο των Αλλαγών” με καθηγητές τον Γιώργο Συμεωνίδη, Ευδόκιμο Τσολακίδη, Γιώργο Καραμίχο κ.α. Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι μαθήτρια του Γιώργου Καραμίχου και δουλεύουν πάνω στις τεχνικές της Fay Simpson Lusid body/κ-zoo κ.α Το 2014-2015 ήταν σπουδάστρια στο κινηματογραφικό κ θεατρικό εργαστήρι του Νίκου Κορνήλιου από το οποίο δημιουργήθηκε η μεσαίου μήκους ταινία “Μέχρι τον τελευταίο” ένα film noir σε σκηνοθεσία του ίδιου που παρουσιάστηκε στην ταινιοθήκη της Ελλάδας. Επίσης είναι κάτοχος του διπλώματος Flamenco "Ingreso" της Ισπανικής Ακαδημίας χορού.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ:
- 2013 “Alphabet” με τον Γιώργο Χρανιώτη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Ποπέσκου και κείμενο Γιώργου Μπίλιου. Ταινία που δημιουργήθηκε για το “love in Athens film festival” του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
- 2013 “Epsilon” με τον Μιχάλη Ιατρόπουλο σε κείμενο-σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Φραγκόπουλου
- 2014 “Καιρός:Αίθριος” με τον Θανάση Πετρόπουλο σε κείμενο-σκηνοθεσία Άρη Πρόδρομου
- 2014 “Νεφέλη” σε κείμενο-σκηνοθεσία Mohamed Benghuzzi
- 2016 “Βιράζ” με τον Ιβάν Σβιτάιλο σε σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Φραγκόπουλου
- 2016 “Πέντε ίσον άπειρο” σε κείμενο-σκηνοθεσία 'Αρη Πρόδρομου
Και στην μεσαίου μήκους ταινία το 2015 "Ι dreamt about this" road movie σε σκηνοθεσία: Γιάννη Παππά και κείμενο Άγγελου Κυπριανού.

ΘΕΑΤΡΟ:
- Circus σε κείμενο-σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου 10/2015 θέατρο Αλκμήνη
- ΚΡΕΑΤΑ, μια ιστορία τρόμου και σουρεαλισμού"05-06/2015 σε κείμενο/σκηνοθεσία: δική της και του Δημήτρη Νταούλην στο θέατρο Αλκμήνη κ στο φεστιβάλ τρόμου του θεάτρου Παραμυθίας
- Ο Θεός το θέλησε...”05-07/2015 σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Κοντοπόδη στο θέατρο Τσάι στη Σαχάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ:
07/2015 Spotted by locals internet spot Σκηνοθεσία: Θοδωρής Ποπέσκου
05/2014 Χαμόγελο του παιδιού. Σκηνοθεσία Θεόφιλος Παπαστυλιανός
09/2012 «Ηol videoclub» σκηνοθεσία Πάνος Κορώνης

Επίσης δουλεύει σαν φωτομοντέλο για το Getty Images και σε editorial μόδας /κοσμημάτων/φωτογραφίσεις εποχής, pin up κ.α. Γράφει θεατρικά κείμενα και ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου