Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Θέατρο Τ - Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός 2019-2020

Ταλέντο. Τόλμη. Τύχη.

Με οδηγό τα τρία Τ του Θεάτρου Τ διαμορφώνουμε και το φετινό μας πρόγραμμα, με ιδιαίτερη έμφαση στο ταλέντο της νέας και πολύ νέας γενιάς καλλιτεχνών του ελληνικού θεάτρου, ξεκινώντας μία σειρά συμπράξεων, με στόχο τη δημιουργική μείξη πολύτιμης καλλιτεχνικής εμπειρίας και δημιουργικής ορμής.

Το νέο και το παλιό, το ξένο και το οικείο, η γυναίκα και ο άνδρας, η αγάπη και το πάθος, η εξουσία και η υποταγή, το εγώ και το εμείς…

Πώς μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά; Ένα ερώτημα που μας απασχολεί σε όλη μας τη ζωή, είναι το κυρίαρχο ερώτημα στο φετινό μας πρόγραμμα. Τώρα περισσότερο επίκαιρο, παρά ποτέ. Και οι απαντήσεις πολλές και διαφορετικές, όπως πολυποίκιλη και διαφορετική είναι και η ίδια μας η ζωή.

Καλή σεζόν!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των παραστάσεων της σεζόν 2019-2020:

«Ωραίος και Sexy» / “Play it again, Sam” του Woody Allen
Συμπαραγωγή: Θέατρο Τ – Εταιρεία Θεάτρου Monks
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλάκος
Η αξεπέραστη κωμωδία του WoodyAllen, όπου ένας νευρωτικός κριτικός κινηματογράφου, ωραίος και σέξι ωστόσο, προσπαθεί με τη βοήθεια ενός Golden Boy, της γυναίκας του, και του γνωστού αστέρα και καρδιοκατακτητή Humphrey Bogart, να ξεπεράσει την πρώην γυναίκα του και να αρχίσει να φλερτάρει ξανά.
Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: 15 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019, Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

«Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;» της Μέλπως Αξιώτη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τσουρουνάκης
Μια ιστορία για τον έρωτα. Τέσσερις άνθρωποι αφήνουν πίσω τους βουνά κι ανέμους και προχωρώντας βήμα προς βήμα μέσα από τη χαρά και τον πόνο, σμίγουν στο τέλος, από δρόμους διαφορετικούς. Μια ιστορία για τη ζωή.
Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: 20 – 21, 27 – 28 Νοεμβρίου και 4-5 Δεκεμβρίου 2019, Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:00

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019
«Δεσποινίς Τζούλια» του August Strindberg
Συμπαραγωγή: Θέατρο Τ - Mammals
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωχ
Μια γυναίκα κι ένας άντρας, δύο νέοι διαφορετικής κοινωνικής τάξης, θα αναμετρηθούν σε ένα παιχνίδι έρωτα, εξουσίας και έμφυλων ρόλων. Ένα ερωτικό παιχνίδι τη νύχτα του μεσοκαλόκαιρου, θα εξελιχθεί σε άγρια ερωτική μονομαχία με άσχημη κατάληξη.
Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: 13 Δεκεμβρίου 2019 – 19 Ιανουαρίου 2020, Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020
«Τρακτέρ» του Θωμά Βελισσάρη
Συνεργασία: Θέατρο Τ – MonstrareArtGroup
Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Δύο διαφορετικές εποχές και ιστορίες μπλέκονται πλάθοντας έναν μοντέρνο μύθο, σε ένα μονόδραμα όπου το φανταστικό συναντά το πραγματικό και ο μύθος την Ιστορία.
Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: 8 - 23 Ιανουαρίου 2020, Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:00

«Ντιμπούκ» του Bruce Myers
Σκηνοθεσία: Μαίρη Ανδρέου
Ντιμπούκ: Εβραϊκός όρος που σημαίνει «γαντζώνομαι» σε μια ψυχή που δεν έχει ησυχάσει ή ένα πονηρό πνεύμα που κυριεύει τον άνθρωπο προκαλώντας του ψυχικές διαταραχές. Ημέρα Παρασκευή: Το ζευγάρι οφείλει να κάνει έρωτα. Ημέρα Σάββατο: Εκδηλώνεται η θηλυκή πλευρά του Θεού.
Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: 25 – 28 Ιανουαρίου και 3 – 18 Φεβρουαρίου 2020, Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

«Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη
Παραγωγή: Μαρία Γρίβα και UbuArtCrew
Σκηνοθεσία: Μαρία Γρίβα
Το βραβευμένο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, για πρώτη φορά επί σκηνής στη Θεσσαλονίκη. Μια παρέα νέων. Μια πιτσαρία, τόπος διαλογισμού. Και όνειρα για ένα αστρικό ταξίδι. Ο θείος Πέπο μπορεί να δώσει τη λύση στην «απειλή» της ενήλικης ζωής;
Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: 31 Ιανουαρίου – 16 Φεβρουαρίου 2020, Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020
«Μήδεια» - Μια σύγχρονη εκδοχή της Μήδειας του Ευρυπίδη
Παραγωγή: The Garage
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ελένη Δάγκα
Πόσο διάφανο είναι το πέπλο που χωρίζει τη λογική από την αγριότητα; Και πόσο μικρή η απόσταση από τον έρωτα ως τον θάνατο; «Να μου λείπει μια ζωή ευτυχισμένη που την καρδιά μου θα πληγώνει διαρκώς», λέει η Μήδεια στον Ιάσονα. Το τέλος του έρωτα οδηγεί κατευθείαν στον θάνατο.
Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: 5 – 6  Φεβρουαρίου 2020, Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:00

“Parade” της Λούλας Αναγνωστάκη
Παραγωγή:Theatre East N BullLondon
Σκηνοθεσία:BarisCeliloglu
«Η Παρέλαση», το εμβληματικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, μέσα από τη ματιά ενός νέου Τούρκου σκηνοθέτη που ζει στο Λονδίνο.
Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: 21 – 23  Φεβρουαρίου 2020, Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

«Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων» σε σύλληψη Ελένης Δημοπούλου
Κείμενο: Σοφία Ευτυχιάδου-Ελένη Ευθυμίου
Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Ένα έργο-φόρος τιμής στη μητρότητα και το μυστήριο της ζωής. Τρεις γυναίκες, τρεις διαφορετικές γενιές που τις ενώνει ένας ομφάλιος λώρος. Μια παράσταση για τη ζωή, που «συμβαίνει όταν άλλα προγραμμάτιζες εσύ», για την προσμονή, τον φόβο, τη μητρότητα ή και την άρνησή της, για μαμάδες που τα κατάφεραν και μαμάδες που δεν τα κατάφεραν.
Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: 28 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου 2020, Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00ΜΑΡΤΙΟΣ 2020
«Χειμερινό Ηλιοστάσιο» του Ronald Schimmelpfenning
Παραγωγή: Θέατρο Τ
Μετάφραση: Γιάννα Τσόκου
Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ.
Μέσα από ένα πρωτότυπο και γοητευτικό παιχνίδι φόρμας, όπου η δράση αναμειγνύεται με σκηνικές οδηγίες, σκέψεις των ηρώων αλλά και κινηματογραφικές εικόνες, το έργο σχολιάζει την αδυναμία των καλλιτεχνών και των διανοουμένων να διαχειριστούν το ανησυχητικά αυξανόμενο φαινόμενο του σύγχρονου νεοφασισμού.
Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: Από 20 Μαρτίου 2020, Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00

Θέατρο Τ
Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, 546 42, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 854 333
Email:theatrotaf@gmail.com
Website:www.theatrot.gr
Facebook: /theatrot
Instagram: @theatro_t
ΥouTube:Θέατρο Τα

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής Θεάτρου Τ: Λία Κεσοπούλου, lkesopoulou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου