Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Νέο τραγούδι από τους Group PάrΩdy: Ο δικαστής

"Όταν μιλάει η καρδιά ο νους να σιωπά
γιατί αν χάσει πονά κι η γη σταματά..."

Οι Group PάrΩdy μας παρουσιάζουν το νέο τους single "Ο δικαστής" σε στίχους του Δημήτρη Μητσοτάκη και μουσική του Παναγιώτη Σκουλά.

Ο "Δικαστής" περιλαμβάνεται στη νέα δισκογραφική εργασία του συγκροτήματος με τίτλο "Σε λίγο ξημερώνει". Πρόκειται για ένα ψηφιακό EP πέντε τραγουδιών με τον Δημήτρη Μητσοτάκη (Ενδελέχεια) να έχει αναλάβει την επιμέλεια της παραγωγής.

Download link με τα τραγούδια των Group PάrΩdy σε wav και mp3 (320, 192): εδώ
(https://we.tl/t-LW7MH8QQmh)

Ο δικαστής
(Δημήτρης Μητσοτάκης - Παναγιώτης Σκουλάς)

Όταν μιλάει η καρδιά τι λέει να ακούς
γιατί ποτέ δεν γροικά σε φίλους κι εχθρούς.
Όταν μιλάει η καρδιά ο νους να σιωπά
γιατί αν χάσει πονά κι η γη σταματά.

Κάποτε μου 'πε ένας τρελός ένας ταξιδεμένος
πως στο κορμί καθενός είναι κρυμμένος θεός.
Κάποτε μου 'πε ένας μπεκρής
πως τα μεγάλα πάθη είναι η τροφή της ψυχής
και της καρδιάς δικαστής.

Όταν μιλάει η καρδιά να παίρνεις γραμμή
για δεν μετράει λεφτά γιατ' είναι τυφλή.
Όταν μιλάει η καρδιά τι λέει να ακούς
γιατί του νου δεν γροικά δεν έχει φραγμούς.

Λίγα λόγια για τους Group PάrΩdy και το νέο του ψηφιακό EP
Έπειτα από διάφορες αλλαγές στη σύνθεση τους, αλλά διατηρώντας τον ίδιο δημιουργικό πυρήνα (Παναγιώτης Σκουλάς,  Αντώνης Αυγουλλάς), οι Group PάrΩdy επιλέγουν τη ψηφιακή έκδοση και συνεργάζονται με την Spider music. Εκτός από την επιμέλεια της παραγωγής ο Δημήτρης Μητσοτάκης εμπιστεύεται στην μπάντα τους στίχους του για τρία τραγούδια ("Σε λίγο ξημερώνει", "Ο δικαστής", "Συνθήματα". Τους στίχους στα άλλα δυο τραγούδια υπογράφουν η Βασιλική Λαμπίρη ("Ντέμιαν") και η Μαρίτα Αλιμήση ("Ξενιτιά"). Στο τραγούδι "Ξενιτιά" συμμετέχει και η Νατάσα Καμπαστάνα ενώ ο τραγουδοποιός Νίκος Ζουρνής έχει γράψει τη μουσική του τραγουδιού.

Οι Group PάrΩdy είναι οι Παναγιώτης Σκουλάς στο λαούτο και στο τραγούδι, Αντώνης Αυγουλλάς στην ηλεκτρική κιθάρα, Δημήτρης Καζάνης στο βιολί, Άλκης Δήμος στο μπάσο και Σωτήρης Μαυρονάσιος στα τύμπανα.

Στο ενεργητικό τους, οι Group PάrΩdy  έχουν αξιοσημείωτες συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ, παρά το μικρό διάστημα που είναι ενεργοί στα μουσικά δρώμενα του τόπου. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Πλατεία Νερού όπου εμφανίστηκαν μαζί με τους Λεωνίδα Μπαλάφα, Αλκίνοο Ιωαννίδη και Σωκράτη Μάλαμα, το summΕΡΤime, το Φεστιβάλ Ρεματιάς, το Music Now κ.ά.

Επί σκηνής, με στίχους πότε ευαίσθητους πότε ανήσυχους και δυνατές ενορχηστρώσεις, η μπάντα προτείνει ένα “πάντρεμα” ηλεκτρικού και παραδοσιακού  ήχου. Στις μουσικές σκηνές που εμφανίζονται, έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με το νέο τους υλικό. Από το ρεπερτόριο τους δεν θα μπορούσαν να λείπουν γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια άλλων τραγουδοποιών, “πειραγμένα” παραδοσιακά καθώς και τα τραγούδια από τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε το 2016 με τίτλο “Παράξενοι καιροί”.

Email Group Parody: groupparody@gmail.com
Facebook page
Youtube channel

Υπεύθυνος επικοινωνίας των Group PάrΩdy: Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου