Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού ΙΙΙ – Ο Πυρσός της Ελπίδας του Γιώργου Αγγελίδη

"«Ο Γιώργος Αγγελίδης έγραψε το ελληνικό Χάρι Πότερ!» – Γ. Πανταζόπουλος, Lifo.gr"

Μετά από τα δύο προηγούμενα αριστουργήματα, ανοίγεται ένα νέο αναγνωστικό μονοπάτι μαγευτικό και γεμάτο αποκαλύψεις!

"Με παλιούς και νέους συμμάχους ξεκινάνε για ένα τελευταίο ταξίδι, δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο απ’ όλα τα προηγούμενα. "
(από το οπισθόφυλλο)

“Γεμάτο ανατροπές, αγωνία και έντονα συναισθήματα», Will o’ Wisps – Μαριλένα Μέξη, εικονογράφος

H Σφραγίδα του Χαμού έχει αφυπνισθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τον πατέρα των Δαιμόνων, τον Σβάλγκορ, να εισβάλλει στη Γη. Ο κόσμος καταρρέει στη σκιά του σκότους. Κι όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ακόμη κι όταν φαίνεται πως όλα έχουν χαθεί, ο Άλφρεντ κι ο Μάικ, ενωμένοι επιτέλους, αποφασίζουν πως δεν πρόκειται να τα παρατήσουν. Τίποτα δεν τους φοβίζει πια. Ούτε καν ο ίδιος ο θάνατος. Έχουν έρθει άλλωστε κι οι δυο αντιμέτωποι μαζί του στο παρελθόν.

Με παλιούς και νέους συμμάχους ξεκινάνε για ένα τελευταίο ταξίδι, δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο απ’ όλα τα προηγούμενα. Ένας μασκοφόρος θα τους αποκαλύψει το μονοπάτι. Μια Πυθία με γνώριμη φωνή θα τους καθοδηγήσει μέσα από φωτιά και πάγο. Κι εκείνοι, δίχως άλλη επιλογή, θα την ακολουθήσουν ξεκινώντας μια μάχη με τον χρόνο. Διότι ο Σβάλγκορ ήδη γνωρίζει τι επιχειρούν να βρουν και είναι πρόθυμος να εξαπολύσει όλες του τις δυνάμεις.

Ο Συγγραφέας
Ο Γιώργος Αγγελίδης γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό. Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί Μεταπτυχιακές Σπουδές, στο τμήμα Ε.Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον κλάδο των Πολιτισμικών και Κινηματογραφικών Σπουδών.

Από πολύ μικρός ανακάλυψε τη λατρεία του για την ανάγνωση και όχι πολύ αργότερα την κλίση του στη λογοτεχνία. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών ξεκίνησε τη συγγραφή του πρώτου του ολοκληρωμένου λογοτεχνικού έργου, της παρούσας τριλογίας, την οποία ολοκλήρωσε σε ηλικία δεκαεννέα ετών.

Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο μέρος της τριλογίας του, με τίτλο Η Καρδιά του Δαίμονα, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Το 2015 συμμετείχε στη λογοτεχνική συλλογή Σταγόνες του Χειμώνα, το 2016 στη συλλογή fantasy Ψυχοπλάνης Φαινόμενα, ενώ το 2017 συμμετείχε στη φιλανθρωπική συλλογή διηγημάτων Μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες (Φλόγα-Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια). Το 2017, υπέγραψε το σενάριο της δημοφιλούς παράστασης ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ, η οποία απέσπασε το βραβείο κοινού στα 6α Queer Theater Awards. Το 2018, το μικρού μήκους σενάριο του, Cicada, διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό 13HORROR.COM, λαμβάνοντας τις δάφνες του φιναλίστ, ενώ εκδόθηκε από τον εκδοτικό DizzyEmu, με έδρα το Hollywood. Το 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά η αγγλική μετάφραση του πρώτου μέρους της τριλογίας Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού, με τίτλο Estelarion I: The Hidden Empire.

Από το Σεπτέμβριο του 2017 είναι μέλος της συγγραφικής και συντακτικής ομάδας της σελίδας για το φανταστικό “Will o’ Wisps”.

Από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορούν επίσης τα πρώτα δύο μέρη της τριλογίας Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού, Η Καρδιά του Δαίμονα (2017) και Η Φυλακή των Χαμένων Ψυχών (2018).

«Ο Ελληνικός “Χάρι Πότερ”» – Ερτ3

«Η φαντασία του συγγραφέα με εντυπωσίασε. – Νάντια Κίσκα, thematofylakes.gr

«Το ταξίδι στην αυτοκρατορία του φεγγαριού ήταν συναρπαστικό!» – Άννα Σπανογιώργου, συγγραφέας

«Ο συγγραφέας χειρίζεται με επιδεξιότητα τις ανατροπές, δημιουργώντας διαρκώς νέα δεδομένα, που πρέπει να αποκρυπτογραφηθούν.» – Έρρικα Αθανασίου, diastixo.gr

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού ΙΙΙ – Ο Πυρσός της Ελπίδας
Συγγραφείς: Γιώργος Αγγελίδης
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 18 ευρώ
Σελίδες: 670
ISBN: 978-960-626-113-8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου