Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

CORPO στο Σύγχρονο Θέατρο

CORPO
Μέρος της τριλογίας CORPO | TO THE ABYSS | HOLY FATHER
by Antonia Economo
ERGO Art Production

από 25 Οκτώβρη και για 4 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο

ημερομηνίες παραστάσεων:
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
Τετάρτη 1 Νοεμβρίου , Πέμπτη  2 Νοεμβρίου 
Ώρα: 21.15
Εισιτήρια: Viva.gr

Μία τριλογία εμπνευσμένη από την Θεία Κωμωδία του Δάντη Αλιγκιέρι και εξελίσσεται μέσα από τα τρία επεισόδια CORPO | TO THE ABYSS | HOLY FATHER τα οποία αντιστοιχούν στην Κόλαση, το Καθαρτήριο και τον Παράδεισο. Η Θεία Κωμωδία είναι ένα εμβληματικό έργο. Οι παραστάσεις CORPO | TO THE ABYSS | HOLY FATHER αναμετρούνται με τη Θεία Κωμωδία και με τις έννοιες που ο Δάντης μας μεταβιβάζει μέσα από το έργο του.

«O Δάντης Αλιγκιέρι κατέγραψε την διαδρομή του στον Κάτω Κόσμο, στο Καθαρτήριο και στον Παράδεισο προσφέροντας ζωντανές εικόνες, αισθήσεις και τοπία. Σε κάθε επεισόδιο δεκατρία σώματα και πέντε μουσικοί θα φέρουν την ατμόσφαιρα αυτής της διαδρομής στο Σύγχρονο Θέατρο. Μία σκηνή που περιστρέφεται και σώματα που αναδύονται ξαφνικά. Ένας βομβαρδισμός από μουσική, σιωπή και έντονη σωματικότητα. Οι εικόνες και τα τοπία της Θείας Κωμωδίας μετατρέπονται σε αισθήσεις, ποιότητες, ήχους και μουσική. Το κοινό δεν θα δει σώματα να καίγονται, άλλα θα νιώσει την φωτιά να φλέγεται»  Antonia Economo
“…all hope abandon, yee who enter here.”
Dante Alighieri, Canto III.1–7, Inferno, Divina Commedia.

Έξαφνου ένας ήρεμος και υπεροπτικός, αλλά παράλληλα έντρομος Δάντης. Ένας εκλεκτός μάρτυρας που επιλέχθηκε να καταγράψει τα εκτρώματα της Κολάσεως και ελπίζει να μπορέσει να θυμηθεί το ταξίδι του όταν τελειώσει. Ο ποιητής οδηγείται από τον Βιργίλιο μέσα από την Κόλαση και το Καθαρτήριο για να φτάσει στην αγαπημένη του Βεατρίκη. Στο CORPO λοιπόν ο Βιργίλιος είναι οι ίδιοι οι μουσικοί πάνω στη σκηνή και προσφέρει μουσικές και ηχητικές λύσεις ως φωνή και σύμβουλος της νόησης και του σωστού δρόμου στο ταξίδι του Δάντη. Βρισκόμαστε ακριβώς κάτω από την Ιερουσαλήμ και ο Δάντης μαζί με τον Βιργίλιο κατεβαίνουν στο κέντρο της γης όπου και θα βρουν τον Εωσφόρο.

Η γη, η μάλλον η γείωση, και η κατάβαση σαν στοιχεία είναι κεντρικά στην ατμόσφαιρα του CORPO.
CORPO στα ιταλικά σημαίνει «σώμα» καθότι τα βασανιστήρια είναι σωματικά και προς έκπληξη μας οι πεθαμένοι έχουν σάρκα και οστά στη Θεία Κωμωδία του Δάντη. Έχουν καταδικαστεί στην Κόλαση γιατί εν ζωή επέλεξαν να ακολουθήσουν τα πάθη και τα θέλω της σάρκας αντί για της επιλογές του νου.  Το CORPO στοχεύει στην εξωτερίκευση αυτού του χάους και αυτής της αντίθεσης αναμεσά στην τάξη και αταξία.

Ο κύκλος. Οι εννέα κύκλοι της Κολάσεως. Η κυκλική ροή τον βασανιστηρίων. H έννοια του κύκλου, και   ό, τι συμβολισμό φέρει αυτός, είναι κομβική στην Κόλαση του Δάντη, και εφαρμόζεται από τον ποιητή και μεταφορικά και κυριολεκτικά στη δομή αυτής της Αβύσσου. Στο CORPO o κύκλος, η ακόμα καλύτερα, η «λούπα» αποτελούν λέξεις κλειδιά. Τα σώματα των χορευτών είναι τα σώματα των αμαρτωλών βασανισμένων. Συνεπώς τα σώματα των χορευτών και η κίνηση τους είναι διαρκώς σε σωματική ένταση και επίθεση, στα όρια,  σαν αναλογική σωματική απάντηση στον μόνιμο πόνο που υφίστανται. Ακόμα και όταν ηρεμούν επικρατεί μια φλεγόμενη  εσωτερική ενέργεια.

Συντελεστές
Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Χορογραφία: Antonia Economo
Loop Music Compositions: Γιώργος Κραββαρίτης
Εκτέλεση Παραγωγής: Antonia Economo
Παραγωγή: ERGO Art Production

Ερμηνεία και ανάπτυξη υλικού:
Συμεών Τσακίρης
Αλέξης Έντμαν
Δημήτρης Τσικούρας
Ξένια Ταμπούρλου
Χριστίνα Γαζή
Γιάννης Μήτσος
Παναγιώτης Πολίτης
Σοφία Κουρτέση
Μαριάννα Λάζαρη
Γιάννα Αλαμάνου

Ζωντανή Μουσική:
Σωτήρης Τσόλης (Τύμπανα)
Σταύρος Παργινός (Τσέλο)
Λάμπρος Παπανικολάου (Κοντραμπάσο)
Δραματουργία: Δάφνη Πανοτοπούλου
Guest Χορογράφος: Lewis Cooke
Σχεδιασμός Φωτών: Antonia Economo
Κουστούμια: Antonia Economo Δάφνη Παντοπούλου
Φωτογραφία: Ευάγγελος Καραλής
Διαφήμιση: JSK

official trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uPltaCFWm
https://www.youtube.com/watch?v=MHwUvRtfAwQ&t=21s

Εισιτήρια:  https://www.viva.gr/tickets/dance/sigxrono-theatro-athinon/corpo-to-the-abyss-holy-father/
και
στo ταμείo του Σύγχρονου Θεάτρου, Ευμολπιδών 45, Γκάζι
τηλ 210 3464380
email: sixronotheatro@gmail.com,
site: www.sixronotheatro.gr
Στάση Μετρό Κεραμεικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου