Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η Παράσταση “Women of Passion, Women of Greece” ταξιδεύει από την Αθήνα στις Βρυξέλλες

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece” ταξιδεύει από την Αθήνα στις Βρυξέλλες
Mετά από μία σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα και περιοδεία στις πόλεις Σύδνευ, Αδελαίδα και Ντάργουιν της Αυστραλίας  η θεατρική παραγωγή “Women of Passion, Women of Greece” της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ έρχεται στις Βρυξέλες για μία μοναδική παράσταση στο Community Centre de Lijsterbes, στις 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Το αγγλόφωνο θεατρικό έργο της Ευγενίας Αρσένη σκηνοθετεί η γνωστή ελληνίδα ηθοποιός Τατιάνα Λύγαρη, δημιουργός της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, του μοναδικού στον κόσμο πολυχώρου πολιτισμού, που λειτουργεί σε μουσειακά βαγόνια του Orient Expess μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ, στην Αθήνα. Το έργο, με την εξαιρετική ερμηνεία της Εβελίνας Αραπίδη, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για 2 συνεχείς σεζόν (2015-2016 & 2016-2017) στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας και το παρακολούθησαν με τεράστιο ενδιαφέρον και συγκίνηση το ελληνικό κοινό, ξένοι επισκέπτες της Αθήνας, σπουδαστές και φοιτητές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς και το κοινό στην Αυστραλία.

Τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Μαρία Κάλλας και η Μελίνα Μερκούρη μας οδηγούν σ’ ένα ταξίδι ζωής με αφετηρία την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό την Ελλάδα του σήμερα. Η τραγική ηρωίδα της αρχαίου δράματος συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας. Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους, το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, οι αγώνες για δημοκρατία ζωντανεύουν από μία ηθοποιό κι έναν μουσικό και μας συντροφεύουν σ’  αυτό το γοητευτικό ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η Ελλάδα την ίδια στιγμή είναι αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ευγενία (Τζένη) Αρσένη συγγραφή-δραματουργία / Τατιάνα Λύγαρη σκηνοθεσία-σκηνικά / Ντόρα Λελούδα κοστούμια / Φώτης Μυλωνάς μουσική σύνθεση  / Σπύρος Ρασιδάκης video design / Σάκης Μπιρμπίλης φωτισμοί / Δανάη Κουρέτα ειδικές κατασκευές
Ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη
Συμμετέχει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς (φωνή, κιθάρα, μαντολίνο, μπανσούρι, κρουστά)

TRAILER ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
https://www.youtube.com/watch?v=f_ha7GLG4vg

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20.00
Γενική είσοδος 15,00€
Διάρκεια 60΄

ΧΩΡΟΣ
Community Centre de Lijsterbes
Lijsterbessenbomenlaan 6
1950 Kraainem, Brussels
www.delijsterbes.be




ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/ToTrenoStoRoufRailwayCarriageTheatre
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf
www.facebook.com/Women-of-Passion-Women-of-Greece

Γραφείο Παραγωγής: Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ
Τ  210 9237076 /  F  210 9240108
Συγγρού 29 / 117 43 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου