Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Αγγελική Από τους Fly Theatre, μόνο για 6 παραστάσεις από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Αγγελική
Από τους Fly Theatre, μόνο για 6 παραστάσεις
από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Ακολουθώντας τους δρόμους του Σάιμον Μακ Μπέρνυ και των Complicite, με τους οποίους έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές, αλλά και τις αρχές του θεάτρου του Lecoq, οι Fly Theatre, φέρνουν την Αγγελική και στη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία πέρσι στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, θα κάνει μια στάση στο Θέατρο Τ, για έξι μόνο παραστάσεις, πριν  επιστρέψει και πάλι στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, όπου θα επαναληφθεί και φέτος.

Η Αγγελική είναι μια παράσταση για τρεις ηθοποιούς που επιχειρούν με απλά μέσα –την κουκλοπαιχτική, τη μιμική και τα σώματά τους– να μεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι της ζωής της Αγγελικής Ματθαίου και να μιλήσουν για το σημαντικότερο ζήτημα των καιρών μας, την προσφυγιά.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Γιώργος Σαρηγιάννης, Το Τέταρτο Κουδούνι

Δεν είναι τυχαίο πως η πρόταση της ομάδας απέκτησε γρήγορα υποστηρικτές. Η Κατερίνα Δαμβόγλου έχει ενσωματωθεί πλήρως στον ρόλο της «Αγγελικής», τον μεταφέρει, με τη φωνή και το σώμα της να ακουμπούν πάνω του.
Γρηγόρης Ιωαννίδης, Εφημερίδα των Συντακτών

Άκρως  γοητευτικό, πρωτότυπο και άρτια εκτελεσμένο.
Αντιγόνη Καράλη, Εφημερίδα Έθνος

Πραγματικό επίτευγμα, τόσο αυθεντικό που δεν υπόκειται σε συγκρίσεις.
Συντελείται Τέχνη…και μάλιστα πολύ υψηλή. Νους, ψυχή και σώμα σε πλήρη αρμονία.
Λίλα Παπαπάσχου, Allios Magazine


Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας υπαγορεύει το κείμενο στην αρχή της παράστασης, είναι «…παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης». Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της, όταν η ηρωίδα ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο. Το μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα που συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από την προσωπική ιστορία της Αγγελικής τίθεται ξανά το ερώτημα “Τί εστί εθνική ταυτότητα;” “Τί εστί έθνος;”

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αγγελική Ματθαίου
Διασκευή κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία–Δημιουργία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert
Διανομή Περιοδείας: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Ορφέας Γεωργίου
Σκηνικά /Κοστούμια /Σχεδιασμός Ήχου & Φώτων: Fly Theatre
Παραγωγή: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Βασίλης Δαμβόγλου”
Φωτογραφίες: Βασίλης Κοτρότσος, Κύνθια Κινδελή

Η ΟΜΑΔΑ FLY THEATRE
Η ομάδα Fly Theatre αποτελείται από τους Robin Beer και Κατερίνα Δαμβόγλου. ‘Εχοντας ολοκληρώσει θεατρικές σπουδές και μεταπτυχιακούς κύκλους στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα και την Αγγλία, εκπαιδεύτηκαν και οι δυο στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq στη σχολή LISPA.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως με τον Simon McBurney, το Blind Summit Theatre και τους Theatre Rites, ενώ το 2014 αποφάσισαν να φέρουν την ξεχωριστή εμπειρία τους πάνω στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα.

ΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θέατρο Τ, Αλεξ. Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Διάρκεια: 75’
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος και 8€ μειωμένο
Κρατήσεις θέσεων: Στο ταμείο του Θεάτρου Τ και τηλεφωνικά στο 2310 854 333
Προπώληση εισιτηρίων: Μέσω του Viva.gr https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-t/aggeliki/#description
Parking: Με 3 ευρώ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.thetrot.gr
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λία Κεσοπούλου, info@theatrot.gr, 6971 95 95 29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου