Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Βιογραφικό - Μυρτώ Χρυσανθοπούλου

Η Μυρτώ Χρυσανθοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, συγκεκριμένα στην Πετρούπολη. Με πατέρα Αθηναίο και μητέρα Ελληνίδα της Αιγύπτου (Αλεξάνδρεια) οι επιρροές σε άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες ήταν μέρος της ζωής της πάντα. Η επαφή της με όλα αυτά την έκαναν να ασχοληθεί από μικρή με τα καλλιτεχνικά. Εκτός από τον χορό, άρχισε να ασχολείται σοβαρά με την μουσική από τα δώδεκά της χρόνια. Έτσι λοιπόν ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στη μουσική το 2006 πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Τεχνολογίας ήχου και μουσικών οργάνων (Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων), με ειδίκευση στην κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων με ομάδες. Την ίδια χρονιά πήρε το πτυχίο ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, Αρμονία, από το δημοτικό ωδείο Πετρούπολης. Από το ίδιο ωδείο το 2009 πήρε και το πτυχίο της στο φλάουτο. Δουλεύοντας ως μουσικός και πάντα έχοντας το μικρόβιο του θεάτρου το 2011 έδωσε εξετάσεις στον Κ. Γεωργουσόπουλο και ξεκίνησε τις σπουδές της με υποτροφία στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος από όπου αποφοίτησε το 2014.

ΘΕΑΤΡΟ:
- 2016-Συνεργασία με την Κουκλο-θεατρική ομάδα Κιβωτός Μύθων στην κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Τρυφεράκανθος» από το παραμύθι της Ελένης Πριοβόλου, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Μαρία Παπαγεωργίου.
- 2014-2015 & καλοκαιρινή περιοδεία Συνεργασία με την κα Κάρμεν Ρουγγέρη στην παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» στο θέατρο Κιβωτός. Ρόλοι: Κοριτσάκι, Μοδίστρα, Ζήλιω, Γελωτοποιός, Αστυνομικός.
- Μάιος 2014 Συνεργασία με τον κο Γιώργο Μιχαηλίδη στην παράσταση «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ι. Καμπανέλλη στο θέατρο Κνωσός. Ρόλος: Αννετώ.
- 2013-2014 & καλοκαιρινή περιοδεία Συνεργασία με την κα Κάρμεν Ρουγγέρη στην παράσταση «Το Μαγικό κλειδί» στο θέατρο Κιβωτός. Ρόλοι: Χωρική, Μυρτώ, Διαλαλήτρα, Φτωχή γυναίκα, Ληστής (Μαρίτσα) και Φωνή Κλειδιού.
- Ιούνιος 2012 Συνεργασία με την κα Κάρμεν Ρουγγέρη, στα πλαίσια της 11ης γιορτής παραμυθιού του περιοδικού Kids Fun, ως μουσικός, ηθοποιός και υπεύθυνη φροντιστηρίου.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ:
- Ιούλιος 2012 Συνεργασία ως Σκριπτ με τον Αλέξανδρο Τριανταφύλλου στην μικρού μήκους ταινία «Το μόνο που θέλω».

ΣΠΙΚΑΖ:
- 2014 & 2015 Ηχογράφηση των θεατρικών παραστάσεων της Κ. Ρουγγέρη «Το Μαγικό κλειδί» & «Το Παραμύθι χωρίς Όνομα» που κυκλοφόρησαν με τα ομώνυμα βιβλία.
- 2012-2014 Ηχογράφηση θεατρικών έργων και αφηγήσεις παραμυθιών για τις ανάγκες του περιοδικού για εκπαιδευτικούς «Παράθυρο στην εκπαίδευση».

ΜΟΥΣΙΚΗ:
- Νοέμβριος 2013 Κυκλοφορία του βιβλίου «Το παιδί και το όνειρο», κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη, μουσική: Στέφανος Βαρελάς, εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια. Εκδώσεις Διάπλαση.
- Ιούνιος 2013 Συνεργασία με την κα Κάρμεν Ρουγγέρη, στα πλαίσια της 12ης γιορτής παραμυθιού του περιοδικού Kids Fun, ως μουσικός.
- Μάιος 2013 Συνεργασία με τον συνθέτη Γιάννη Γλέζο στα πλαίσια της συναυλίας-αφιέρωμα στον ίδιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
- Φεβρουάριος 2013 Κυκλοφορία του τρίτομου βιβλίου «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…», κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη, μουσική: Στέφανος Βαρελάς, εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή. Εκδώσεις Διάπλαση.
- Φεβρουάριος 2013 Συνεργασία με την κα Κάρμεν Ρουγγέρη ως μουσικός στο παραμύθι «Παραμύθι, μύθι, μύθι το κουκί και το ρεβύθι», κυκλοφορεί από την Heaven.
- Σεπτέμβριος 2012 Συνεργασία με την κα Κάρμεν Ρουγγέρη για της ανάγκες του έργου «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…» της θεατρικής σεζόν 2012-2013. Μουσική διδασκαλία σε συνεργασία με τον μουσικό Στέφανο Βαρελά, μουσική ερμηνεία στο CD της παράστασης και οργάνωση των παραστάσεων.
- Ιανουάριος 2012 Συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βαρσαμάκη για τη συναυλία του στο Μουσείο Μπενάκη.
- Ιούλιος 2011 Συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βαρσαμάκη για τη συναυλία του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής.
- Ιούνιος 2011 Συμμετοχή στο CD «Λίγο πριν Λίγο μετά» του Γιώργου Βαρσαμάκη σε μουσική και ενορχήστρωση του ίδιου.
- Ιούνιος 2011 Συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βαρσαμάκη για τη συναυλία του στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Πέτρας.
- Μάιος 2010 Συμμετοχή στο «Μουσικοθεατρικό Αναλόγιο»  παραγωγή του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης καλλιτεχνική επιμέλεια ο καλλιτεχνικός διευθυντής και συνθέτης Γιώργος Χατζημιχελάκης, ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Ηλέκτρα Γεννατά και Θανάσης Χαλκιάς.
- Δεκέμβριος 2007 Συμμετοχή στο CD «Άκυρη εποχή» warner music του Λάκη Χαλκιόπουλου σε μουσική στίχους Λάκη Χαλκιόπουλου και ενορχήστρωση Γιώργου Βαρσαμάκη.
- Σεπτέμβριος 2007 Συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βαρσαμάκη για τη συναυλία του στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Πέτρας.
Μάρτιος 2007-Ιούνιος 2006 Ψυχιατρική κλινική Γαλήνιο Μέλαθρων υποστηρικτικές ομάδες προγράμματος τοξικομανών. Ομάδα κατασκευής αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων - Ομάδα μουσικής έκφρασης.
Ιούλιος 2006-Ιούνιος 2006 Μουσικοί παιδότοποι Θεάτρου Πέτρας. Κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων με τα παιδιά & μουσικό παιχνίδι.
- 2004 Βοηθός του καθηγητή Νικόλα Τσαφταρίδη του τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΤΕΑΠΗ)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
- 2016 Συνεργασία με τον Σκηνοθέτη – Ηθοποιό Ηλία Ευαγγελίδη στον τομέα Δημόσιες σχέσεις – Επικοινωνία, για την παράσταση «Αφέντης και Δούλος» στο Χοροχρόνος Art Space.
- 2012-2015 Συνεργασία με την κα Κάρμεν Ρουγγέρη στο γραφείο παραγωγής του θιάσου για τις παραστάσεις «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει!», «Το μαγικό κλειδί» & «Παραμύθι χωρίς όνομα» οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο Κιβωτός.
- 2009-2011 Συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης (Καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργος Χατζημιχελάκης). Οργάνωση καλλιτεχνικού προγράμματος συναυλιών και γενική οργάνωση λειτουργίας του Ωδείου.

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ:
-Βασικές γνώσεις Βυζαντινής μουσικής
-Βασικές γνώσεις κρουστών μουσικών οργάνων
-Προφορές (π.χ. Ελληνικά με Ρώσικη προφορά, Αγγλικά με Ινδική κ.α.)
-Ιππασία
-Τραγούδι
-Ρόλερς (πατίνια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου