Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

«Η τραγωδία αλλιώς» - Έρχεται τον Νοέμβριο στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Η ηθοποιός – σκηνοθέτης Αθηνά Παππά αναμένεται να παρουσιάσει από τον προσεχή Νοέμβριο την παράσταση «Η τραγωδία αλλιώς» στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σε κείμενα της ιδίας και του Νίκου Γιαννόπουλου. Στην παράσταση συμμετέχει η Καλλιτεχνική Κοινότητα «Πράξις».

Ταυτότητα Παράστασης:
Μια ομάδα καλλιτεχνών (ηθοποιών, χορευτών, εικαστικών) προσπαθεί να βρει τις ρίζες της και την εθνική της ταυτότητα, μέσα από την αρχαία ελληνική τραγωδία, αποδομώντας την και χτίζοντας την από την αρχή. Με σεβασμό και αγάπη στις αξίες  οι οποίες συγκρούονται  από τις κοινωνικό-πολιτικές συνθήκες της εποχής μας, οι ήρωες μας,  έχουν αδυναμίες, πάθη, φόβους, ενοχές, εξαρτήσεις, αναζητούν εν αγωνίως τον έρωτα τον οποίο κάποιες φορές απαρνιόνται αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτόν. Όπως και στην αρχαία ελληνική τραγωδία, οι πράξεις τους δείχνουν ηρωικές αλλά είναι βαθιά ανθρώπινες. Οι εμβληματικές φιγούρες, μεταπλάθονται, χωρίς να χάνουν τη έννοια και τη δύναμη της τραγικότητας τους.

Οι καλλιτέχνες προσπαθούν να εξιχνιάσουν την ανθρώπινη φύση των ηρώων και από τις  κωμικοτραγικές καταστάσεις που εμπίπτουν, ερευνούν πειραματιζόμενοι με σκωπτική διάθεση την αλήθεια.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου