Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

"Burn Baby Burn" στο Θέατρο Τ

Η θεατρική ομάδα ΠΡΟΣΕΧΩΣ SUBWAY, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει το έργο της Γαλλίδας Carine Lacroix BURN BABY BURN, μια στατική ιστορία φυγής από μια πραγματικότητα που πνίγει το όνειρο.

Σε ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο στη μέση του πουθενά, συναντιούνται τυχαία δύο σκληρά, αλλά εύθραυστα κορίτσια τύπου Θέλμα και Λουίζ. Βρίσκονται λίγο πριν την ενηλικίωση, λίγο μετά την εφηβεία. Μέσα από τη θυελλώδη σύγκρουσή τους, γεννιέται μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα, ώσπου η άφιξη ενός διανομέα πίτσας δίνει μια εντελώς απροσδόκητη τροπή στα γεγονότα, καθορίζοντας την εξέλιξη της ζωής τους.

Παντρεύοντας την κινηματογραφική αφήγηση με τη θεατρική δράση και την ποιητικότητα με τον σκληρό ρεαλισμό, το BURN BABY BURN μοιάζει με θεατρικό road movie «εν στάσει» που μας μεταφέρει σε ένα σκηνικό αδράνειας, εγκατάλειψης και παρακμής, βγαλμένο από ταινίες του Ταραντίνο και των αδελφών Κοέν. Στοιχεία ταινίας δρόμου έχει, άλλωστε, και η ίδια η ζωή της συγγραφέως που σε ηλικία 10 ετών εγκατέλειψε το Παρίσι με τους γονείς της διασχίζοντας για έναν χρόνο την Ευρώπη με τροχόσπιτο, μια εμπειρία που επηρέασε βαθιά τα ενδιαφέροντα και τη ζωή της.

Το BURN BABY BURN παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, έχοντας γνωρίσει ήδη μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, στις σκηνές του Studio-Theatre της Comedie Francaise και του Deutsches Theater του Βερολίνου.

«Έλα, μωρό μου, να καούμε μαζί.
Έλα να καούμε, μαζί.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Παύλος Παναγιωτίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Προσεχώς Subway
Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Ηχητικό περιβάλλον: Μάριος Αποστολακούλης
Ηλεκτρονική εγκατάσταση: Χρήστος Στεφανίδης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λία Κεσοπούλου
Παραγωγή: Παρέγκλιση
Παίζουν: Στελλίνα Βογιατζή, Δημήτρης Κοΐδης, Χρυσή Μπαχτσεβάνη






ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017
Παραστάσεις: Έως τις 2 Απριλίου, Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος) | 8€ (φοιτητών, ανέργων & ατέλειες)
Κρατήσεις θέσεων: 2310 854 333
Περισσότερες πληροφορίες:
www.prsubway.com και www.facebook.com/prosexwssubway 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου