Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

3ης Γιορτής της Γυναίκας από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για  3η συνεχή χρονιά, η γιορτή της γυναίκας από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε με μουσικό αφιέρωμα στη γυναίκα από την παιδική   χορωδία του Δήμου Διονύσου, υπό τη Διεύθυνση του κυρίου Στέφανου Καρδιόλακα.

Καλωσόρισμα στο φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη έγινε από τους Ιδρυτές κο Βασίλη και Μαρίνα Θεοχαράκη.  Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων  και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO κ. Ιωάννη Μαρωνίτη και στη συνέχεια  βραβεύτηκαν σημαντικές κυρίες από διάφορους χώρους, που η καθεμία έχει ξεχωρίσει στο δικό της.

Αναλυτικά οι βραβέυσεις (ακολουθείται αλφαβητική σειρά)
κα Χαρούλα Απαλαγάκη, Γ. Γ Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
κα Φωτεινή Δάρρα, μουσικός - ερμηνεύτρια
Εθνική ομάδα Μπάσκετ Γυναικών
κα Μάρα Ζαχαρέα, Δημοσιογράφος - Παρουσιάστρια Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων
κα Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, αθλητικογράφος
κα Ισμήνη Κριάρη, πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου
κα Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης
κα Δάφνη Ματζιαράκη, υποψήφια για Όσκαρ με το «4.1 Miles»
κα Μαριάννα Μόσχου, Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ
κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
κα Μιμή Ντενίση, ηθοποιός - θεατρική συγγραφέας & θεατρική επιχειρηματίας
κα Σταματίνα Τσιμτσιλή, τηλεπαρουσιάστρια & Συγγραφέας
κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ.

Τη λαμπερή αυτή γιορτή παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια κα Μπάγια Αντωνοπούλου.

To παρών στην εκδήλωση έδωσαν, σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής των γραμμάτων και των τεχνών, της επιχειρηματική και ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι του τύπου, εθελοντικών και ανθρωπιστικών φορέων.

Ανάμεσά τους η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, κα Γεννιά Γεωργία, Βουλευτής Α’ Πειραιώς και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας  κα Άννα Καραμανλή ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κου Κυριάκου Μητσοτάκη, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε η κα Νάντια Γιαννακοπούλου Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής Β' Πειραιά της Ένωσης Κεντρώων κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας διοικητικής ανασυγκρότησης του υπουργείου εσωτερικών κος Τζανέτος Φιλιππάκος, ο τ. Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, τ Περιφερειάρχης και τ. Δήμαρχος Πόρου Δρ. Σπύρος Σπυρίδων, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά κα Ειρήνη Νταϊφά, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Π. Φαλήρου κος Ιωάννης Φωστηρόπουλος,  ο Διδάκτωρ Νομικής – Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, κος Θέμης Σοφός,  ο συνθέτης κος Δημήτρης Παπαδημητρίου,  η πρόεδρος της UNICEF κα Σοφία Τζιτζίκου, η Πρόεδρος του σωματείου Ανθρώπινοι Άνθρωποι κα Βέρα Μεσσήνη και η Γ.Γραμματέας του ΕΠΟΚ κα Όλγα Κανελλοπούλου.

Την λαμπερή εκδήλωση στήριξαν το Διοικητικό Συμβούλιο, οι Διευθυντές και τα Μέλη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου